Beste Bezoeker binnen korte tijd hebben we een nieuw item, Media van de maand. Plaats foto's video's en wie weet wordt jouw inzending wel de inzending van de maand.
Beste Bezoeker Wist jij dat we een chatbox hebben? Deze chat vind je onderaan het forum.

Koffie en thee gezellig kletsen wie doet ermee

Discussie in 'Koffie en Thee gezellig kletsen wie doet ermee' gestart door Edwin, 30 nov 2013.

 1. Odrade

  Odrade Kitten

  Tja, "argile" is klei. Van merk Cattin voor mij.
  Een kleipoeder. Met een beetje water aanmaken, dik (of heel dik) op de wond (of plaats waar diep een splinter zit), een kompres erover aanbrengen zodat het niet beweegt en dan 20-30 minuten laten zitten. Het helpt wanneer er een kleine opening is zodat het pus of de splinter eruit kan komen.

  Sorry voor het onsmakelijke beeld, maar het werkt.


  O.
   
 2. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Forum heeft van tijd tot tijd onderhoud nodig om bijvoorbeeld ongewenste gasten buiten te houden en bijvoorbeeld om vriendjes te blijven mer oa google enz...
   
 3. Een hobby van mij is tekenen. Ik heb 3 jaar avondschool "Initiatie Tekenen" gevolgd, waar ik verschillende materialen heb leren kennen. Van grafiet naar pastel, houtskool, krijt, linosnede, etc. Ik heb in de avondschool wel een paar leuke dingen gemaakt, zoals een grafiettekening van een stuk van een Jaguar (auto) als studie op metaalglans en een krijttekening wit krijt op zwart papier van een fles, beker en een eendenschedel. Ik wilde daarna naar de avondschool "Tekenen" voor hogere graad, maar het pastte me niet op dat moment. De ene school was té vaak in de week (3 avonden) en de andere lag me niet wat ze precies deden. Daarom heb ik besloten om op zijn minst 1 jaar op mezelf te werken, eventueel met online cursussen ofzo.

  Hieronder zie je 2 tekeningen die ik op mezelf gedaan heb. De eerste is een tekening van een rode panda, Derwent pastel potloden op zwart Mi-Teintes papier. De referentiefoto komt van Pixabay, waar je copyright-free foto's kan vinden die je mag gebruiken voor tekeningen en schilderijen enzo.

  FB_IMG_1517773485228.jpg

  En de volgende tekening heb ik net vandaag afgewerkt. Dit is naar een les-video van Jason Morgan (wilflife artist) op zijn Patreon kanaal. Ik heb toestemming van hem om de tekening te laten zien, maar de tekening (of foto er van) mag niet verkocht worden of voor andere doeleinden gebruikt worden. Alle rechten en dergelijke zijn van hem. Dit zijn Derwent en Carbothello pastel potloden op antracier kleur pastelmat (papier). Ik vond dit zeer leuk om te doen, want ik voelde me bijleren.

  IMG_20180204_164145.jpg

  Groetjes,
  Blacky
   
  Edwin vindt dit leuk.
 4. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Prachtig, wat een talenten hebben we toch. Heel knap dat je het kunt, kan je ook bv je eigen kat tekenen?
  Ga je nog een opleiding doen of komt het je niet uit.
  Misschien moeten we een topic maken voor jullie talenten.
  Is het overal zo rustig?
   
 5. Voorlopig volg ik geen opleidingen in school ofzo, ik volg nu online videos waarin tekenaars laten zien hoe zij tekenen. Zo doe ik wanneer en wat ik wil, zonder vast te hangen aan vaste tijden. Plus ik teken dieren, iets dat ze in de avondscholen bijna niet doen. Het is leuk eens iets anders te tekenen en uit je comfortzone te kruipen, maar je leert niet bij over wat je het meeste interesseert. Daarom op dit moment op mezelf, ik evalueer binnen een paar maanden dan of ik voldoende bijleer of niet.

  Mijn Sierra, dat staat in de toekomst in de planning, maar ik ben wat terughoudend. Je eigen dier ken je door en door, als je dan geen perfect werklevert... Nu ik denk datje sowieso niet tevreden zal zijn met je tekening, omdat je volgens mij altijd gaat vinden dat je je dier geen eer aan hebt gedaan. Maar het plan is om Sierra (mijn Sphynx), Piet (mijn Agapornis Rosceicollis gestorven op 12/12/1994) en Snoopy (teckel van mijn oma jaren geleden) te tekenen.
   
 6. Afgelopen week heb ik mijn tijger afgewerkt, deze heb ik tijdens de lunch pauzes op het werk gemaakt. Pastel op zwart A4 papier, spijtig genoeg was het geen goed papier voor pastel. Maar ik vind het nog altijd redelijk goed uitgedraaid :-)

  FB_IMG_1518289423138.jpg
   
  Edwin vindt dit leuk.
 7. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Wow echt mooi, wat een talent.
   
 8. Vnadaag heeft mijn kat Sierra haar jaarlijkse echo gehad.
  Hartje, aorta, niertjes en lever zijn volledig goedgekeurd!
  Super voor een 12 jarig Sphynxje :-)
   
 9. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Altijd weer een geruststelling als alles goed is. Hebben we Sierra al eens gezien ?
   
 10. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Beste lezer,
  Op de achtergrond zijn we druk bezig om wat leuks te programmeren voor het forum.
  Dit heeft enige tijd nodig om het te kunnen laten zien aan iedereen.
  Het kan van tijd tot tijd zo zijn dat er wat aanpassingen zijn in bv het navigatie paneel een de rechterkant, dit komt omdat ik dan wat aan het testen ben. Het forum blijft gewoon werken het gaat enkel om het navigatie paneel.
   
  Catherine vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina