Diersoorten:
Hond, kat.

Verplichte inentingen:
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. Deze moet plaatsvinden tussen 30 dagen en 12 maanden voor invoer, wanneer het de eerste vaccinatie betreft. Wanneer het een booster vaccinatie is, geldt geen wachttermijn van 30 dagen. De booster mag maximaal 12 maanden voor de invoer gegeven worden.

Identificatie:
Verplichte chip. De chip moet overeenkomen met de ISO-standaard 11784 of 11785. Als dat niet het geval is, moet de eigenaar een eigen scanner meenemen waarmee de chip af te lezen is.

Gezondheidscertificaat:
Verplicht. Het gezondheidscertificaat mag maximaal 10 dagen oud zijn.
De honden moeten negatief zijn getest op: Brucella canis, Trypanosoma evansi, Babesia gibsoni, Dirofilaria immitis en Leishmaniasis. Zie ook HIER. Deze onderzoeken moeten worden uitgevoerd door het CVI-Lelystad.

Legalisering / certificering:
Gaat via de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), op locatie bij de eigenaar. Kijk voor meer informatie HIER.

Dieren jonger dan 3 maanden:
Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid. Wel moet het moederdier tegen rabiës gevaccineerd zijn. Deze vaccinatie moet minimaal 30 dagen en maximaal 12 maanden voor de geboorte van pup of kitten gegeven zijn. Wanneer het jonge dier de leeftijd van 3 maanden bereikt, moet hij alsnog tegen rabiës gevaccineerd worden, en moet bewijs van die vaccinatie aan de Zuid-Afrikaanse autoriteiten gepresenteerd worden.

Bijzonderheden:
Een invoervergunning is verplicht. Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Zuid-Afrika. Klik op "Import/Export Policy Unit". Ga naar "Import" en klik op "How to apply for an import permit".

Let op: indien uw dier na de reis weer terugkomt in Nederland, zijn er de volgende aanvullende regels:
Verplichte chip.
EU dierenpaspoort verplicht.
Vóórdat u uit Nederland vertrekt, moet met behulp van een bloedtest de Rabiës titer bepaald worden. Als het dier binnen het vaccinatieschema opnieuw is gevaccineerd, is dit maar één keer nodig.
  • south-africa-flag-medium.png
    south-africa-flag-medium.png
    15 KB · Weergaven: 411