Standaard voor elke ragdoll:
Hoofd: -oren: iets naar voren en meer naar de zijkant van het hoofd, de tippen van de oren zijn afgerond
-neus: Ragdolls hebben een wipneusje, hoe meer de neus naar het Romaanse toegaat hoe minder goed
(zie neus van een Birmaan)
-hoofd: het hoofd moet een wig vorm zijn met een afvlakking tussen de oren
- ogen: ovaal, groot en helder blauw (niet bij minks, sepia en solids) hoe donkerder de oogkleur hoe
beter
Lichaam: lang lichaam, middelmatige botstructuur, gespierd. Borst breed en goed ontwikkeld. Gespierd en
zwaarder in de ahterhand. De volwassen kat is bij de schouders even breed als bij de achterhand.
Poten: Achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten waardoor de rug naar achter toe omhoog gaat.
Voetzooltjes:groot, rond en met pluisjes tussen de tenen
Vacht: Middellang, zijdezacht, de haren zijn het langst bij de kraag en de broek.
Staart: lang, middelmatig breed aan de basis, licht taps toelopend naar de punt en in verhouding tot het lichaam. Rijkelijk behaard.

Per Patroon:
Mitted: sokjes op de voorpoten en laarsjes aan de achterpoten, hebben een witte kin en er is een witte lijn van de kin tot de staart (loopt dus over heel de buik). De sokjes zouden ideaal gezien alleen de teentjes mogen zijn. En de laarsjes zouden ideaal gezien moeten eindigen waar het pootje overgaat in de achterpoot. Een mitted kan een 'blaze' of bles hebben deze mag niet over het neusleertje gaan nog erbuiten het mag ook niet naar de ogen toe lopen of in de buurt van de snorharen zitten, dit is niet gewenst. Indien dit het geval is gaan er helaas veel titels aan je voorbij gaan. Niet elke keurmeester is hetzelfde maar meestal is het zo dat indien het neusleertje wit is of de kin gekleurd is dat je geen titel krijgt. Verder mag deze elke vorm hebben, hoewel de meest voorkomende blazen een 'diamand' en 'zandloper' vorm hebben.

Tortie mitted: hier wordt het moeilijk want dit is moeilijk te zien bij een kitten. Het cream of red moet mooi uitgebalanceerd zijn met de andere kleur (seal, blue,...). Bij een kitten zijn deze cream of red delen nog wit. Ze zijn pas volledig uitgegroeid op 4 jaar. Dus je hebt eigenlijk een toverballetje. Het cream of red moet mooi overgaan in de andere vachtkleur en zo een mooi lapjespatroon maken.

Bicolor: Bicolors hebben een witte omgekeerde 'V' op hun gezichtje. Het neusleertje (roze) moet altijd omgeven zijn door het witte van de V. Deze witte V gaat niet buiten de oogrand van beide zijden. Liefst is de 'V' zo symmetrisch mogelijk. Deze moeten ook een witte kin hebben. Het borstkas, de buik en de broek zijn wit. De rug kan wat kleur bevatten. De poten moeten wit alhoewel kleine vlekjes kleur wel door de vingers gezien worden. Zooltjes zijn bij voorkeur roze maar het kan ook gedeeltelijk een andere kleur hebben.

Klassieke Points: Bij deze zijn de oren, het masker, de staart, voor - en achterpoten het donkerste van kleur. Borstkas, kraag en kin mag lichter zijn in kleur.

Indien ik iets vergeten ben zet het maar bij in dit topic :)
  • keurmeester.jpg
    keurmeester.jpg
    3,6 KB · Weergaven: 315