Verveling

Ontdek of herontdekt wat uw kat leuk vindt. Hengels, balletjes, laserlichtjes, koordjes, muisjes, pluimpjes, ping pong balletjes, enzovoorts.
Je kan het zo gek niet bedenken, of het kan een voorkeur zijn van je kat.
Richt je dan vooral op die speeltjes.
Probeer ook uit of je kat gevoelig is voor kattenkruid (catnip) of valeriaan. Als dat zo is, dan kan je de "oude" speeltjes (balletjes, muisjes, ...) daar weer interessant mee maken.
Koop je een nieuw speeltje, dan kan je meteen best één kiezen dat daarmee gevuld is.
Er bestaan ook erg leuke mechanisch speeltjes voor katten (‘muizen’ die al dan niet onder een zeil bewegen, automatische lasers en hengels, etc). Die kunnen een extra toevoeging zijn op de tijd dat je zelf dagelijks met de kat speelt.
Kijk ook goed wat de interesse van je kat wekt in je huisraad bijvoorbeeld dopjes van petflessen, pennen (haal het inktpatroon er uit), veters, etc het kan allemaal gezien worden als speelgoed!
Ook foerageren is erg leuk. De meeste katten krijgen hun voer in een potje... maar in de natuur vindt ze haar muizen ook niet dood op een hoopje. Het jagen en vangen is een groot deel van hun activiteit en amusement. Foerageren betekent het voer verspreid aanbieden. Dit kan door het in huis strooien en verstoppen van de brokjes, dat vinden wij zelf niet zo fijn en doen het dan niet. Gelukkig zijn er alternatieven: voerballen in veel vormen, formaten en moeilijkheidsgraden, ‘voerbakken’ waar de kat eerst acties moet ondernemen alvorens het voer te kunnen nuttigen, maar ook kartonnen dozen met gaten in zijn superleuke uitdagingen om dan het voer uit te grabbelen en hengelen. Allemaal hygiënische manieren om te foerageren.
  • Verveling.jpg
    Verveling.jpg
    100,3 KB · Weergaven: 314