Diersoorten:
Hond, kat.

Verplichte inentingen:
Inenting tegen hondsdolheid (rabiës) is verplicht voor honden. Deze moet minimaal 30 dagen voor invoer gegeven worden. Sommige staten hebben als extra eis dat de eerste enting na 1 jaar herhaald moet worden, daarna moet het vaccinatieschema worden gevolgd zoals aangegeven in de bijsluiter.

De rabiësvaccinatie is voor katten niet overal verplicht, maar wordt wel geadviseerd en sommige staten stellen het wel verplicht. Bovendien is de vaccinatie nodig om uw dier weer mee terug te kunnen nemen.

Het dier dient eerst gechipt te zijn voordat het zijn rabiësvaccinatie toegediend krijgt.

Voor Hawaï zijn aparte, strenge eisen. Uw hond of kat moet daarvoor onder andere twee rabiës entingen krijgen, tenminste 31 dagen na elkaar. Zie ook onder Bijzonderheden.

Identificatie:
Chip.

Quarantaine:
Quarantaine is niet nodig, behalve wanneer u naar Hawaï gaat. Hawaï kent een quarantaineperiode van 130 dagen, of u moet voldoen aan een aantal strikte voorwaarden waarna uw huisdier direct kan worden vrijgegeven. Zie ook onder Bijzonderheden.

Collies, herderachtige en andere honden die met vee in contact gaan komen, moeten wel in quarantaine totdat met zekerheid is vastgesteld dat ze geen lintworm hebben.

Gezondheidscertificaat:
Niet overal verplicht, maar afzonderlijke staten kunnen hier eigen eisen voor hebben. Neem daarvoor zelf contact op met de staat waar u heen wilt reizen. Aan de grens wordt uw dier bekeken en als hij tekenen van een op mensen overdraagbare ziekte lijkt te hebben, mag hij het land niet in. Als hij ziek lijkt te zijn, wordt hij op uw kosten onderzocht. Het is daarom verstandig uw dier kort voor vertrek door uw eigen dierenarts te laten nakijken en dit aan te laten tekenen in het paspoort.

Bijzonderheden:
In hotels worden huisdieren meestal niet toegelaten.
Kijk voor meer informatie op: Invoereisen USA en op deze website.

Omdat Hawaï rabiës-vrij is, zijn hier strenge invoereisen. U vindt deze op de website van Hawaï. Houd er rekening mee dat u ruim op tijd moet beginnen met de voorbereidingen (voor volwassen dieren die al eens zijn ingeënt tegen rabiës duurt dit tenminste 4 maanden, voor pups en kittens duurt dit nog langer waardoor zij minimaal 10 maanden zijn voor zij Hawaï binnen kunnen komen).

Let op: indien uw dier na de reis weer terugkomt in Nederland, zijn er de volgende aanvullende regels:
Verplichte chip.
EU dierenpaspoort verplicht.
Een bloedtest op Rabiës titer is niet nodig (vrijgesteld).
  • united-states-of-america-flag-medium.png
    united-states-of-america-flag-medium.png
    46,5 KB · Weergaven: 350