Diersoorten:
Hond, kat.

Verplichte inentingen:
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De vaccinatie moet gegeven worden tussen 30 dagen en 12 maanden voor invoer.
Er moet een bloedtest op Rabiëstiter gedaan worden.
Honden moeten ingeënt zijn tegen Canine Distemper, Parvovirus, Viral hepatitis en Leptospirosis. Hier moet een geldig bewijs van zijn. Honden dienen vrij te zijn van klinische symptomen van: Distemper, Hepatitis, Parainfluenza, Leptospirosis, Parvovirus, Corona virus, Lyme Borreliosis, Rotavirus en Adenovirus Type II.

Katten moeten gevaccineerd zijn (met een geldig bewijs) tegen: Virale Hepatitis, Parvovirus, Influenza, Panleucopenie en Calcivirus. Katten moeten vrij zijn van klinische symptomen van: Calicivirus, Leukemie, Panleucopenia, Rhinotracheitis en Chlamydia psittaci.

Uw huisdieren moeten vrij zijn van externe en interne parasieten.

Gezondheidscertificaat:
Verplicht. Het gezondheidscertificaat mag maximaal 7 dagen oud zijn.

Legalisering:
Legalisering gaat via de afdeling CoA (Certificering op afstand) van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Het adres moet er in staan.

Dieren jonger dan 3 maanden:
Dieren jonger dan 3 maanden mogen geïmporteerd worden, mits de moeder is ingeënt tegen Rabiës en een titerbepaling heeft ondergaan met een positieve uitslag (0,5 IE/ml of meer).

Bijzonderheden:
U heeft een importvergunning nodig, deze kunt u aanvragen bij:
Commissioner of Veterinary Services, Ministry of Agriculture, Animal Industry & Fisheries:
P.O Box 102, Entebbe
Tel: 256-42-20627
Fax: 256-42-21047/20986

U moet minimaal 7 dagen van te voren aan de Commissioner of Veterinary Services in Uganda melden wanneer u en uw huisdier aankomen. Er zal een rapport gemaakt worden door de Commissioner of Veterinary Services binnen 7 dagen na aankomst in Uganda.

Het dier moet vervoerd worden volgens de internationale standaard.
Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Uganda.

Let op: indien uw dier na de reis weer terugkomt in Nederland, zijn er de volgende aanvullende regels:
Verplichte chip.
EU dierenpaspoort verplicht.
Vóórdat u uit Nederland vertrekt, moet met behulp van een bloedtest de Rabiës titer bepaald worden. Als het dier binnen het vaccinatieschema opnieuw is gevaccineerd, is dit maar één keer nodig.
  • uganda-flag-medium.png
    uganda-flag-medium.png
    21 KB · Weergaven: 292