Diersoorten:
Hond, kat.

Verplichte inentingen:
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De vaccinatie moet gegeven worden tenminste 21dagen voor invoer. Daarnaast moet de hond zijn ingeënt tegen leptospirose (ziekte van Weil), hondenziekte, hepatitis en parvo, allen minstens 21 dagen voor vertrek. In plaats van de enting tegen de ziekte van Weil mag ook een bloedtest worden gedaan waaruit blijkt dat het dier hiervan vrij is, binnen 30 dagen voor vertrek. De entingen moeten zijn aangetekend in een gezondheidscertificaat (EU-paspoort).
Uw hond of kat moet minimaal 90 dagen oud zijn.

Quarantaine:
Quarantaine duurt tenminste 30 dagen, de kosten daarvan zijn voor de eigenaar.

Gezondheidscertificaat:
Verplicht, uitgebreid en opgesteld in het Engels (hiervoor kan het Europees Dierenpaspoort worden gebruikt). Het dier moet afkomstig zijn uit een gebied waar geen dierziekten heersen, gezond zijn en vrij zijn van klinische tekenen van besmettelijke ziekten en van ectoparasieten (vlooien, teken en dergelijke). Daarnaast moet worden vermeld: soort, aantal, ras, geslacht, leeftijd, chipnummer of kleur, naam en adres van de eigenaar of van de kennel waar het dier vandaan komt, gegevens over de entingen.

Legalisering:
Legalisering gaat via de afdeling CoA (Certificering op afstand) van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Bijzonderheden:

Honden moeten minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd zijn tegen leptospirose, hondeziekte, hepatitis en parvo. Honden mogen ook een bloedtest ondergaan tegen leptospirose met een negatief resultaat, binnen 30 dagen voor vertrek.

Het is verboden om een Pit Bull Terriër of American Staffordshire terriër in te voeren.

Extra benodigdheden: een kopie van het paspoort van de eigenaar.

Het dier moet in een goedgekeurde container worden vervoerd, volgens IATA standaard.

Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Thailand.

Let op: indien uw dier na de reis weer terugkomt in Nederland, zijn er de volgende aanvullende regels:
Verplichte chip.
EU dierenpaspoort verplicht.
Vóórdat u uit Nederland vertrekt, moet met behulp van een bloedtest de Rabiës titer bepaald worden. Als het dier binnen het vaccinatieschema opnieuw is gevaccineerd, is dit maar één keer nodig.

Voor terugkeer kan een exportvergunning nodig zijn. Neem hierover contact op met de lokale Thaise dierenarts, of de veterinaire autoriteiten ter plaatse.
  • thailand-flag-medium.png
    thailand-flag-medium.png
    3,8 KB · Weergaven: 245