Diersoorten:
Hond, kat.
Een hond is verboden in te voeren, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor honden met een 'gebruiksfunctie' als blindengeleidehond, waakhond (beveiligingshond) of jachthond. Uw dierenarts moet dan op het gezondheidscertificaat een verklaring opstellen dat de hond een functie als blindengeleidehond, waakhond of jachthond vervult en het consulaat moet deze verklaring afstempelen. Een aantal hondenrassen is in elk geval verboden. Meer informatie kunt u proberen contact op te nemen met deze dierenkliniek. Neem altijd vooraf contact op met het consulaat zodat u zeker weet of uw hond wel mee kan.

Verplichte inentingen:
Hond: Diverse rassen zijn verboden in te voeren (zie hierboven), honden die wel mee mogen hebben een geldige rabiës vaccinatie nodig, gegeven tussen 30 dagen en 12 maanden voor de reis.
Kat: Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. Deze moet plaatsvinden tussen 30 dagen en 12 maanden voor invoer.

Gezondheidscertificaat:
Verplicht, in tweevoud en goedgekeurd door het consulaat.

Legalisering:
Legalisering gaat via het consulaat.

Bijzonderheden:
Er is voor zowel hond als kat een importvergunning nodig van het ministerie van agricultuur.

Let op: indien uw dier na de reis weer terugkomt in Nederland, zijn er de volgende aanvullende regels:
Verplichte chip.
EU dierenpaspoort verplicht.
Vóórdat u uit Nederland vertrekt, moet met behulp van een bloedtest de Rabiës titer bepaald worden. Als het dier binnen het vaccinatieschema opnieuw is gevaccineerd, is dit maar één keer nodig.
  • saudi-arabia-flag-medium.png
    saudi-arabia-flag-medium.png
    66,9 KB · Weergaven: 360