Diersoorten:
Hond, kat.

Verplichte inentingen:

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës). Een vaccinatie moet maximaal 12 maanden voor invoer gegeven worden. Het dier moet minimaal drie maanden oud zijn wanneer de Rabiësvaccinatie gegeven wordt. Minstens 4 weken na de rabiësenting moet er een bloedtest op Rabiëstiter gedaan worden. Na een positieve uitslag is er een wachttijd van 150 dagen. Deze test is 1 jaar geldig.

Hond: verplichte inenting tegen hondenziekte, infectieuze hepatitis (canine advenovirus), parvo, para-influenza, Bordetella bronchiseptica. Daarnaast moeten honden met behulp van een bloedtest maximaal 30 dagen voor vertrek getest worden op ehrlichiosis (tropical canine pancytopaenia), brucellosis, leishmaniosis en leptospirosis. Er moet ook behandeld worden tegen externe parasieten, dit moet de eerste keer gelijktijdig met het afnemen van bloed voor de ehrlichia test. Herhaling binnen vier dagen voor vertrek.

Kat: verplichte inenting tegen panleucopenie, rhinotracheitis en calicivirus.

Kijk voor meer informatie hier.

Identificatie:

Verplichte chip. Uw dier moet gechipt zijn voordat de rabiësvaccinatie is gegeven!

Quarantaine:

Uw dier moet minimaal 30 dagen in quarantaine. Voor dieren die na 3 februari 2014 Australië binnenkomen, geldt dat de quarantaine minimaal 10 dagen zal duren. Zie ook hier.

Gezondheidscertificaat:

Verplicht, deze wordt door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) afgegeven op de plaats van inladen.

Legalisering:

Legalisering vindt plaats door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Om een AQIS importvergunning aan te kunnen vragen moeten zowel het bewijs van rabiësvaccinatie als ook de uitslag van de rabiës bloedtest gelegaliseerd worden door de officiële NVWA dierenarts.

Het certificaat deel A mag ingevuld worden door een dierenarts en wordt samen met alle laboratoriumuitslagen naar de NVWA gestuurd. Op de luchthaven vindt legalisering van deel A en B door de officiële dierenarts van de NVWA plaats.

Bijzonderheden:

Kijk voor de volledige informatie en benodigde papieren op: Invoereisen Australië.

Een "government approved veterinarian" = de dierenarts. Een "official veterinarian" = een dierenarts van de NVWA.

Uw dier moet minimaal 6 maanden oud zijn.

De volgende hondenrassen zijn niet toegestaan: Dogo Argentino, Fila Brazileiro, Japanese Tosa, Pit Bull Terrier, American Pit Bull, Perro de Presa Canario, Presa Canario. Voor honden waarvan niet duidelijk is dat zij niet tot bovenstaande rassen/kruisingen behoren, is een originele stamboom vereist om aan te tonen dat het niet een hond van één van bovenstaande rassen, of een kruising van (één van) bovenstaande rassen betreft.

Het dier moet minstens 6 aaneengesloten maanden in het exporterende land (Nederland) gewoond hebben, voorafgaand aan de reis naar Australië.

Het dier mag niet meer dan 3 weken zwanger zijn op het moment van de reis naar Australië.

U heeft een AQIS importvergunning nodig. Deze moet u tenminste 30 dagen voor de reis naar Australië aanvragen en is na afgifte 6 maanden geldig. Na ontvangst van de importvergunning kunt u een afspraak maken bij het quarantaine station om het verblijf van uw dier daar te boeken.

Katten en honden kunnen Australië alleen binnenkomen via de volgende luchthavens: Sydney (New South Wales), Melbourne (Victoria), Perth (Western Australia).

Meer informatie vindt u hier.

Let op:

Indien uw dier na de reis weer terugkomt in Nederland, zijn er de volgende aanvullende regels:
Verplichte chip.
EU dierenpaspoort verplicht.
Vóórdat u uit Nederland vertrekt, moet met behulp van een bloedtest de Rabiës titer bepaald worden. Als het dier binnen het vaccinatieschema opnieuw is gevaccineerd, is dit maar één keer nodig.
  • australia-flag-medium.webp
    australia-flag-medium.webp
    16,3 KB · Weergaven: 325