Wat is er Nieuw?

Kattengras Verzorging gras tijdens de hete zomerdagen

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden

Grasdoos details

Poepoe wat een warmte mensen, ongekend voor wat we gewend zijn de afgelopen jaren hier in Nederland. Wat hebben we de zomers gemist! En nu dat het zo warm is en al zo lang zou je bijna de regenachtige zomers die we zo goed kennen missen… haha nee hè toch maar niet. Heerlijk toch dat we nu eens in eigen land kunnen genieten van een zon die we normaal gesproken zo verlangend opzoeken in het zuiden van Europa.

Die hete zomerzon is niet alleen maar pais en vree. Voor de natuur is het op dit moment verschrikkelijk, de blaadjes vallen er zelfs van van de bomen met herfstachtige taferelen van dien, zo droog is het. Ook voor de dieren, in het wild, het boerderijleven en bij ons thuis is er extra zorg nodig. Veel water, schaduw, ijsjes en zwembadjes voor honden, vochtige handdoeken voor katten en ijsflessen bij de konijnen. Het houdt ons allemaal bezig.

Wij hebben er een nieuwe uitdaging bij en dat is de bezorging van de Grasdozen. De bakken komen wel aan in dezelfde hoedanigheid als dat ze weg zijn gegaan, maar het gras heeft aardig wat te lijden onderweg naar jou. En dan is het ook nog zomervakantie en dat betekent dat de bezorgdiensten te maken hebben met vakanties van personeel en dus ook vakantiekrachten. De kans dat het gras wat langer onderweg is, is dus veel groter dan anders.

Zoals je weet kan ons gras heel wat hebben, zelf een week onderweg zijn kan nog. De gele plekjes die er dan in kunnen zitten herstellen zich snel wanneer het gras weer zuurstof krijgt en daglicht te zien krijgt. Ook water geven doet dan natuurlijk wonderen. Hieronder zie je de verschillen tussen het gras, waarbij foto 1 een supermooie foto is van ons gras in de kas. Foto 2 kun je duidelijk zien dat het gras het niet makkelijk heeft gehad onderweg (4 dagen in een afgesloten doos) en als je goed kijkt zie je in het midden, waar het gras wat gelig aandoet, de vorm van onze handleiding die in een plastic hoesje aan de binnenzijde van de deksel zit geplakt… hoe grappig! Foto 3 is het gras 3 dagen onderweg geweest in de hitte van nu.


Het gras van foto 2 hersteld zich prima na de nodige verzorging, daglicht en water. Het gras heeft hier ook wat rust nodig. Laat de katten er nog niet op liggen of aan knabbelen. Ook de nijntjes en caafjes moeten even een dagje wachten, zodat het er weer heerlijk fris en groen uitziet. Des te meer plezier hebben ze er van door even wat geduld uit te oefenen.

Foto 3 vinden wij persoonlijk geweldig. Alhoewel het heel treurig is dat de natuur op dit moment buiten zo veel schade lijdt is het contrast met ons gras van het ene uiterste naar het andere uiterste. Tijdens de bezorging ging het eea mis, maar uiteindelijk is het toch redelijk groen aangekomen bij de klant. Ook hier zal het gras, na wat water en daglicht weer lekker vers en fris zijn.

Met trots staan wij voor onze kwaliteit gras, ook in dit extreme zomerweer
1f642.png


Heb je een vraag over de verzorging van het gras met dit warme weer? Stel hem dan hieronder in de reacties. Je mag natuurlijk ook een mailtje sturen met je vraag naar info@grasdoos.nl of bellen op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur. (Houdt wel even rekening met onze vakantie van 04-08-2018 t/m 12-08-2018 —- we zijn dan niet telefonisch bereikbaar en de mail zal wat minder snel beantwoord worden.)

Een zomerse groot en een verkoelende snuit,

Team Grasdoos.nl

Verder lezen...
SjEd Kattengras2_1.jpg

Grasdoos informatie

Categorie
Grasdoos
Toegevoegd door
Kim de Jong
Weergaven
1.148
Laatste update

Meer in Grasdoos

Deel Grasdoos

Back
Bovenaan Onderaan