Wat is er Nieuw?

Natvoer Royal canin natvoer

Natvoer voor gesteriliseerde katten/poezen
Merk
Royal Canin
Website
Zoo-Plus

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden

Natvoer details

Onze Pip kreeg eerst natvoer instinctive maar het blijkt, dat er speciaal voer is wat meer voedingsstoffen bevat en dus, eet ze er minder van, wat dan weer als voordeel heeft, dat ze niet te zwaar wordt.

Beschrijving


Voor de castratie/steralisatie is de stofwisseling van de kat op voeding met een vrijwel constant energiegehalte ingesteld. De kat eet zoveel tot haar energiebehoefte is gedekt. Na de castratie/sterilisatie valt dit natuurlijke regelingsproces weg - de kat eet meer als ze nodig heeft, wat snel tot overgewicht leidt.

Tevens tonen na de gecastratie/steralisatie sommige katten een verhoogde eetlust. Royal Canin Sterilised Appetite Control kan dankzij een verhoogd aandeel aan specifieke combinaties uit dietistische vezels eraan bijdragen het hongergevoel en zo een verhoogde voedselopname tegen te gaan en gelijktijdig de eetlust van de kat te bevredigen.

Al 48 uur na de castratie/sterilisatie stijgt de voedselopname van uw kat met 20%, terwijl haar energiebehoefte ong. met 30% daalt. Een gereduceerd aandeel koolhydraten kan tot een lichte stijging van de bloedsuikerspiegel leiden en zo een vroegtijdig hongergevoel voorkomen. Door de verzuring van de urine en een gecontroleerd percentage mineraalstoffen wordt zo een bijdrage aan de gezondheid van de urinewegen geleverd.

Royal Canin Sterilised Appetite Control droogvoer werd speciaal voor gecastreerde/gesteriliseerde katten met de neiging tot overgewicht ontwikkeld:

  • Gecontroleerde energietoevoer: door gereduceerd vetgehalte (12%)
  • Minder koolhydraten: zoals zetmeel, dat het hongergevoel kan doen stijgen
  • L-carnitine: (200 mg/ kg) stimuleert de mobilisering van vetreserven
  • Ondersteuning van de gezondheid van de urinewegen: door de controle van de pH-waarde in de urine (pH-waarde 6 tot 6,5)
  • Stimulering en behoud van de spiermassa: door een verhoogd proteinegehalte (37%)
Al meer dan 40 jaar plaatst Royal Canin het dier in het middelpunt van zijn werk. Het resultaat hiervan is o.a. de productreeks „Health Nutrition“: voeding voor de gezondheid van het dier. Alleen de kennis over de daadwerkelijke voedingsbehoeften van het dier en alleen respect voor zijn individuele kenmerken leiden tot ontwikkeling en productie van een voeding, die zijn behoefte precies dekt.

royal canin natvoer.jpg
  • Like
Reactions: Edwin

Natvoer informatie

Categorie
Natvoer
Toegevoegd door
Nickie
Weergaven
499
Laatste update

Meer in Natvoer

Meer van Nickie

Deel Natvoer

Bovenaan Onderaan