Wat is er Nieuw?

Kattenhotels Kattenvakantie, waarom een kattenhotel?

Kattenvakantie, katten hotels
Naam
Kattenhotel Dotje
Straat
Ruige Weide 25
Postcode
3421 TH
Plaatsnaam
Oudewater
Telefoonnummer
0348-564035 of 06-23820600
Email
info@kattenhoteldotje.nl
Website
https://www.kattenhoteldotje.nl/

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden

kattenhotels details

misschien wat laat, ga geen reclame maken voor ons eigen kattenhotel, er zijn ook anderen die heel bewust en goed er mee omgaan. toch wil ik graag wat tips en ervaringen delen,
als eerste een wat luguber berichtje, Er zijn in Nederland ongeveer 3.5 miljoen katten, wist u dat er volgens onderzoek elk jaar ongeveer 1,2 miljoen worden vervangen? daarvan een gedeelte door ziekte en ouderdom, luguber, zeker als je weet dat poezen tegenwoordig oud kunnen worden, tot wel dik 20 jaar. het grootste deel verdwijnt door wat voor oorzaak dan ook, raakt vermist, zoekt een ander huisje of verongelukt waarvan het grootste gedeelte tijdens vakantie's. (6)

De Huispoes die wij tegenwoordig kennen is heel erg vermenselijkt maar van oorsprong een groepsdier, wij hebben er einzelgangers van geprobeerd te maken,wij nemen hen in huis geven hen hun eigen territorium, een groot deel leeft in huis, een deel slaapt op het voeteneind van ons bed, kindjes hebben wij er van gemaakt, wij zijn hun vader en moeder.

dan gaan wij met vakantie, ohh probleem, de poes!!!
er gaan vele verhalen rond, net als met voetbal hebben we duizenden coaches, het probleem van ons mensen is echter dat wij vaak tegen een spiegel praten met geluidsweerkaatsing, we horen ons zelf iets zeggen en vangen dit weer op als waarheid.
daarom, en dat geld natuurlijk ook weer voor dit stukje! je mag wel eens vaker zeggen!! IK VIND!!.

een kind van een jaar of 10 kan je nog vertellen dat papa en mama met vakantie gaan en weer terug komen, een kind vind dat ook niet leuk, nee dat hij niet mee mag, verder zit hij tot diep in de nacht achter de computer of voor de tv, eet alle snoep en chips op die hij kan vinden.
de poes echter die snapt hier niets van, is zijn moeder kwijt, totaal in paniek en gaat ook afleiding zoeken, de bank, het bed, het behang!
toch is de poes slim, erg slim, hij zal beseffen de eerste dag, ohh hoor er komt iemand thuis, nee jammer, iemand die komt eten geven, de 2e dag beseft hij dat die persoon er gisteren ook om 10.00 uur was en de 3e dag zit hij te wachten om de hoek van de deur en floep, weg is hij, op zoek naar mama, totaal in paniek, stress komt hij op plekken die hij niet kent, wegen en straten, een ongeluk is dan snel gebeurd.

De beste oplossing is gewoon zelf thuisblijven.

de 2e oplossing is een goed kattenhotel, daar word ze goed verzorgd, heeft geen last van haar aartsvijand " de hond ", honden en katten kunnen uitstekend samen even, maar wel jouw kat en jouw hond, de hond van de buren is bijna altijd een bedreiging.
dan ga je met vakantie en kom je terecht op een plekje waar je denkt dat men aan het oorlog voeren is, stoppen je in een hok en word er de gehele dag over je hoofd geschoten, zoiets ervaart de kat, je word toch vanzelf gek van angst?.
en goed kattenhotel daar heeft de kat de vrijheid om zijn eigen plekje te zoeken, in een boom te klimmen, buiten op een plankje in de zon te liggen, aandacht te krijgen, liefde en verzorging te krijgen.

de 3e oplossing is een gemengd dierenhotel met dezelfde faciliteiten, de poes kan dan niet weglopen, krijgt goede verzorging maar heeft wel altijd de stress van blaffende honden ( een poes kan een muis horen piepen op honderden meters afstand.

de 4e oplossing is thuiszorg ( liefst door iemand die bij u in huis woont gedurende uw afwezigheid ) vaak kan dit niet de thuisverzorger zal dagelijks uw poes moeten verzorgen en aandacht geven.
vaak gaat dit niet zoals u denkt, het is zeer arbeidsintensief voor de aanbieder, je kan nu eenmaal in een half uurtje niet alles doen inclusief de planten en de post, bovendien moet de verzorger naar binnen en de poes is slim en snel.

de 5e en gevaarlijkste oplossing is de poes onderbrengen bij kennissen, vrienden of familie, niet dat zij niet goed voor de poes zullen zorgen, integendeel, zij zullen alles doen om te zorgen dat het naar de zin van u en uw poes gaat, maar ons kent ons, overal staat wel eens een raam open, men moet in en uit, de eerste dagen word nog geroepen ! pas op de poes!!, maar dit zwakt al snel af en weg is de poes op zoek naar u.

zoek naar een goed kattenhotel of pension, uw dierenarts heeft vast wel ervaringen of folders, ga altijd eerst kijken en neem goed op wat er gebeurd, of het er schoon is, of de poezen genoeg plekjes hebben waar zij zichzelf kan zijn, of ze niet toch stiekem worden opgesloten, ook niet 's-nachts, een poes is en blijft een nachtdier!, of ze een buitenverblijf hebben, wat voor voeding men verstrekt.

ik kan en zou u nog veel meer willen vertellen, over katten, kattengedrag, voeding, kittens, maar kom dan eens langs. u bent van harte welkom.

Gijs Kasius kattenhoteldotje.nl
 • Dotjelogo.png
  Dotjelogo.png
  90,9 KB · Weergaven: 307
 • dotjewebsite-2.jpg
  dotjewebsite-2.jpg
  109 KB · Weergaven: 277
 • dotjewebsite-3.jpg
  dotjewebsite-3.jpg
  123,6 KB · Weergaven: 323
 • dotjewebsite-5.jpg
  dotjewebsite-5.jpg
  110,5 KB · Weergaven: 283
 • dotjewebsite-22.jpg
  dotjewebsite-22.jpg
  211,8 KB · Weergaven: 343
 • dotjewebsite-26.jpg
  dotjewebsite-26.jpg
  248,1 KB · Weergaven: 472
 • dotjewebsite-29.jpg
  dotjewebsite-29.jpg
  189,9 KB · Weergaven: 392

kattenhotels informatie

Categorie
kattenhotels
Toegevoegd door
KattenhotelDotje
Weergaven
1.119
Laatste update

Meer in kattenhotels

Deel kattenhotels

Back
Bovenaan Onderaan