1. Beste Bezoeker er wordt druk gewerkt aan een grote update. Binnenkort wordt ons forum helemaal vernieuwd. Tijdens deze werkzaamheden zijn sommige onderdelen niet te gebruiken. Als het totale forum voorzien wordt van de nieuwste software zijn we een halfuur uit de lucht.

Vrijwilliger dierenambulance bijna gewurgd door agressieve hondeneigenaar: ‘ik maak je af’

Discussie in 'Dierenambulance topic en nieuws' gestart door Edwin, 9 mei 2018.

 1. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Een vrijwilliger van de dierenambulance in Tilburg is dinsdagavond in het stadspark aangevallen door een agressieve hondeneigenaar. De man zette zijn handen om de nek van vrijwilligster Patty Swarts en werkte haar tegen de grond.


  Patty en haar collega Diana hadden dinsdagavond dienst op de ambulance. Zij kregen een tip over een blonde labrador, die losliep en op zoek naar eten was in het stadspark. Daar aangekomen was de eigenaar in eerste instantie in geen velden of wegen te bekennen, maar daar kwam verandering in.

  “De eigenaar kwam naar ons toe. Voordat we de hond weer meegeven, vragen we altijd om identificatie. Maar die man wilde zijn adres niet geven”, vertelt Patty. “Vervolgens kwam hij dichtbij. Ik vroeg hem nog afstand te houden, maar in plaats daarvan pakte hij mijn arm vast.”

  Dank aan omstanders
  Daar bleef het niet bij. “Hij probeerde mijn duim te draaien, om ervoor te zorgen dat ik de hondenriem losliet. Dat lukte niet. Hij zette daarna twee handen om mijn nek en werkte me tegen de grond. Hij riep dat hij me af zou maken.” Omstanders halen de man uiteindelijk van Patty af. Collega Diana wordt daarna ook nog fysiek lastiggevallen door de hondeneigenaar.

  De vrouwen hebben aangifte gedaan bij de politie. De hond is wel meegegaan met de ambulance. “We hebben onze dienst wel meteen beëindigd”, vertelt Patty. De twee vrijwilligers zijn bijgekomen van de schrik bij Maartje Horvers, die werkt bij het dierenasiel.

  “Dit heb ik in twaalf jaar nog nooit meegemaakt”, zegt Maartje. “De dierenambulance in deze omgeving draait volledig op vrijwilligers. Die worden steeds vaker bedreigd.”

  Gewoon doorgaan
  Ondanks wat er gebeurd is, zit Patty woensdagavond weer op de ambulance. “Natuurlijk heb ik door diverse bedreigingen weleens overwogen te stoppen, maar je doet het voor de dieren, dus ik ga door.”

  Auteur: Ronnie Vermonden

  [​IMG]

  Het bericht Vrijwilliger dierenambulance bijna gewurgd door agressieve hondeneigenaar: ‘Ik maak je af’ verscheen eerst op Dierenambulance.nl.
   
 2. Odrade

  Odrade Kitten

  Hoe komt het dat de hond toch door de ambulance werd meegenomen ? De eigenaar was er toch ?

  O.
   
 3. Kazuto

  Kazuto Kitten

  De eigenaar kon zich blijkbaar niet identiferen, blijkbaar.
   
 4. Odrade

  Odrade Kitten

  Hm.
  Zowiezo geen fijne ervaring. Ik hoop dat alles weer op zijn pootjes terechtgekomen is (ook voor de hond) en dat deze fantastische vrijwillegers er weer bovenop komen.
  O.
   
 5. mariska31176

  mariska31176 Beheerder Medewerker
  Beheerder

  Wow, wat een akelig hondeneigenaar, zo iemand zal dan ook wel net zo doen tegen zijn eigen dier(en). Zo behandel je een ander niet. Ik hoop dat hij veroordeelt wordt. Het is een poging tot moord.
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.