Tweede kamer wil verplichte chip voor katten……

Discussie in 'Dierenambulance topic en nieuws' gestart door Edwin, 11 mrt 2018.

 1. Edwin

  Edwin Beheerder Medewerker
  Beheerder

  De Tweede Kamer steunt een plan van D66 om gemeenten de mogelijkheid te geven om het chippen van katten te verplichten. Door een verplichte chip, die nu al voor honden bestaat, kunnen weggelopen katten sneller bij hun eigenaar worden terugbezorgd en kan je zwerfkatten beter opvangen, vindt D66-Kamerlid De Groot.


  Minister Schouten zei in een debat in de Tweede Kamer dat ze eerst met de gemeenten in gesprek wil, om te bekijken wat mogelijk is en wat de belemmeringen zijn.

  De coalitiegenoten VVD, CDA en ChristenUnie en ook de Partij voor de Dieren, steunen het idee van de D66'er.

  Volgens De Groot zijn er Nederland zo'n 2,6 miljoen huiskatten. Daarvan komen jaarlijks ruim 35.000 weglopers in een asiel terecht. Daarnaast zijn er naar schatting 1 miljoen verwilderde dieren, die veel overlast veroorzaken.

  Postcodes

  GroenLinks-Kamerlid Grashoff zet vraagtekens bij het plan. "Zwerfkatten zijn niet voor niets zwerfkatten. Ze houden zich niet aan postcodes. Is het daarom niet beter om een landelijke verplichting in te voeren, in plaats van dat aan de gemeenten over te laten? ", wilde hij weten.

  Volgens D66 hebben 37 gemeenten, waaronder de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, gevraagd om de mogelijkheid om een chipplicht op te leggen.

  Het chippen van een kat kost rond de 30 euro.

  [​IMG]

  Het bericht Tweede Kamer wil verplichte chip voor katten…… verscheen eerst op Dierenambulance.nl.
   
 2. Catherine

  Catherine Moderator Medewerker Moderator

  Gelukkig is chippen met registratie al enkele jaren verplicht in belgie.
  En als nog lopen er veel dieren rond die gechipt zijn maar niet geregistreerd dit wordt nu dus gedaan door de dierenarts dus heel verbetering vooral als je ziet dagelijks hoeveel katten er verloren lopen of vermist zijn.
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.