Wat is er Nieuw?

saartje is niet meer

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden
Stephanie

Stephanie

Kompleet gek van katten
 
 
 
 
 
 
In mei heeft onze htk poes Saartje al nierfalen gehad. Ze zat ineens in elkaar gedoken. Dierenarts wist in eerste instantie niet wat het was, ze kreeg een spuit tegen ontstekingen maar we zagen geen verbeteringen. Dag er na beestje weer naar de dierenarts, bloed geprikt, nierwaarden 900. 5 dagen infuus, waarden gedaald naar 600 en toen thuis verder aansterken met nierdieet en op het gegeven moment Semintra.

Begin september had ik het idee dat Saar niet meer at. Ik heb haar een zaterdag niet zien eten en toen de zondag ook niet. Natvoer dat ik aanbood, at ze ook niet. Zal ze weer misselijk zijn? Dus toch maar (weer) naar de dierenarts gebeld. Beestje oogde niet ziek. Nierwaarden zaten weer op 700. Dierenarts adviseerde haar in te laten slapen. Heb haar uiteindelijk mee naar huis gekregen, ze heeft nog infuus gehad omdat ze blijkbaar weer uitgedroogd was. 's Avonds ging het al snel bergafwaarts, ze kon steeds minder goed lopen en springen. Ademen ging ook steeds moeilijker. Ze zal de dag er na eind van de dag ingeslapen worden, maar 's nachts merkte ik dat er nattigheid uit haar neusje kwam en ze ging steeds moeilijker ademen. Toen 's ochtends gebeld om haar eerder te laten gaan. Dus Saartje is niet meer. Ze vocht altijd tegen het reismandje, dat deed ze niet meer.
Denk dat dit het beste was voor haar. Hoe ver ga je he? Je kan nog 5 dagen infuus doen maar als de nieren kapot zijn, dan kan je bezig blijven. Er bestaat voor dieren niet zoiets als dialyse. En de vraag is hoe de kwaliteit dan van leven is. Ze was 8 jaar. Hopelijk is ze bij mijn opa en heeft ze het daar goed. Beestje was ook structureel misselijk sinds mei, dan moet je haar ook uit het lijden verlossen als die nieren niet meer werken. Dacht altijd dat een htk poes sterker zal zijn dan een raskat. Ze heeft 7 mooie jaren bij mij gehad....
thumbnail_13645328_1327810610567057_8117316410952368211_n.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
mariska31176

mariska31176

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Sorry voor je verlies, heel veel sterkte.

HTK kat is niet sterker dan een raskat. Als de nieren eenmaal niet meer werken dan kan het snel gaan helaas. Soms kan een kat dan nog wel langer leven met een speciaal nierdieet en medicatie, maar dat ligt echt aan hoeveel schade de nieren al hebben.

Waarschijnlijk zijn de nieren minder gaan werken sinds mei, misselijkheid is een eerste teken daarvan. Maar dit moet je maar net weten.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Veel sterkte
Nier problemen zien we meer en meer bij katten ben er zelf al meerdere verloren eraan. Vaak als we iets zien is het al te laat. Daarom dat men aanraadt vanaf 7j jaarlijks bloed te laten testen
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Hoi @Stephanie heel veel sterkte, wat ontzettend verdrietig.
kaart afscheid.png
 
Bovenaan Onderaan