Wat is er Nieuw?

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden

Raskat, af en toe naar buiten, of nooit?

R

RoosT

Kat
 
 
Hallo,

Sinds een klein jaartje hebben we 2 ragdollkaters. Omdat we aan een drukke weg wonen, hebben we voor dit ras gekozen, omdat ze gemakkelijk binnen te houden zijn.

Maar ze zijn natuurlijk erg nieuwsgierig, en buiten lijkt ze ook best interessant, hoewel ze er zeker niet om zeuren. We hebben ze daarom eens een tuigje aan gedaan en het geprobeerd en ze vonden het erg interessant. De dag erna stonden ze weer voor de deur. Niet te zeuren, maar wel dat het ze leuk leek om nog eens te gaan.

Nu ben ik heel benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft: je raskat af en toe naar buiten doen. Is dit juist een leuk extra'tje voor ze, of zorg je alleen maar dat ze meer gaan zeuren om naar buiten te gaan op momenten dat het even niet kan (tuin afzetten is geen optie).

Ik ben vooral benieuwd naar ervaringen, niet zozeer speculaties, we hebben zelf namelijk ook al alle mogelijke senario's bedacht hoe ze zullen gaan reageren op vaker naar buiten gaan, maar daar komen we niet mee verder. Iemand die dit doet, of juist niet?

Bedankt!!
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Hoi,

Wij hebben heel veel wandel ervaring met onze Ragdoll.
Wij gebruiken de trepoint tuigje en een lijn die 7 meter lang is.
Hij vindt het heel leuk maar we down het bewust niet iedere dag om het zeuren te voorkomen. Tot op heden gaat het goed.
Het wandelen gaat soms heel voorspoedig en soms neemt hij de tijd ervoor en duurt ons rondje wandelen langer dan normaal.
Dit zijn een paar actie foto's.


2015-10-10 17.47.21.jpg 2015-10-10 17.53.35.jpg 2016-03-26 22.27.49.jpg 2016-05-09 19.28.10.jpg
 
R

RoosT

Kat
 
 
Bedankt voor je reactie Edwin. Mijn idee was inderdaad ook, als je het af en toe doet, dat ze dan misschien niet erg gaan zeuren.

Als nog meer mensen ervaring hebben, alle ideeën zijn welkom!
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Ow nog een tip neem de tijd het is niet net zoals een hond even snel een blokje om.
 
R

RoosT

Kat
 
 
Haha, dat had ik al gemerkt ja, we hebben het nu één keer geprobeerd en het duurt een uur voor ze een meter verder zijn, alles is zoooo interessant om naar te kijken :)
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Haha, dat had ik al gemerkt ja, we hebben het nu één keer geprobeerd en het duurt een uur voor ze een meter verder zijn, alles is zoooo interessant om naar te kijken :)
Ow en wat dacht je van die leuke vogeltjes :-P
En wat ook leuk is de voorbijgangers bv een fietser die voorbij fietst en dan opeens omkijkt van huh zie ik dat goed een kat aan het uitlaten, die blik op dat gezicht geweldig.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Wij hebben schrikdraden op de afsluiting vd tuin. Wil niet dat mijn katten vrij de velden en straten gaan verkennen ze kunnen nu ook heerlijk genieten van het buiten zijn zonder in gevaar te verkeren.
Wandelen aan een lijn zou ik nooit doen, je weet nooit wat er kan gebeuren ongeluk zit altijd in klein hoekje. Eens ze gewoon zijn van buiten te gaan is binnen houden niet meer mogelijk.
 
Bovenaan Onderaan