Wat is er Nieuw?

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden

Phlooph plast in huis!

Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Mijn Phlooph is nu 3,5 jaar oud en plast al zijn hele leven met regelmaat in huis.
In de hondenmand, op dekentjes die op de bank liggen, stoelkussens die op de grond vallen.
Er zijn 2 katten en 1 hondje.. Er zijn 3 kattenbakken waarvan er elke dag 1 totaal verschoond wordt.
Als het maar even kan, komt Phlooph buiten aan een lijn, hetgeen hij heerlijk vindt.
Beide katers zijn gecastreerd en de hond ook.
Soms plast hij 1,2 of 3 weken weken niet in huis en dan begint hij weer. Hij begint met spelen met de deken of het kussen, graaft erin, en vervolgens gaat hij er gewoon zijn hele blaas op legen.
Ik verbied het hem als ik hem betrap, maar straf hem niet, omdat ik heb gelezen dat dit zinloos is.
Ik begin er langzaamaan genoeg van te krijgen. Heeft iemand suggesties?
 
Nantastic Coontastic

Nantastic Coontastic

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Bij katten die in huis plassen als eerste altijd medisch laten beoordelen of dat niet de reden is... als na onderzoek blijkt dat het niet medisch dan kun je verder gaan kijken... Katten die op een bepaalde manier stress ervaren kunnen ook onzindelijk worden, stress hoeft voor ons niet altijd zichtbaar te zijn bij katten .. Misschien staan voor zijn gevoel de bakken niet rustig genoeg het kan wel eens helpen deze te verplaatsen of hoger te zetten inplaats van laag.. Ook kun je een feliway proberen in het stopcontact om te kijken of dit effect heeft op het gedrag. De plekken waar geplast worden schoonmaken met azijn (houden ze niet van) en proberen af te bakenen zodat de kat er niet makkelijk bij kan en zo hopelijk sneller voor de bak kiest.
 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Dank je voor het advies. Medisch is al uitgesloten. Hij doet het al zo lang we hem hebben. Zelf denk ik dat het met rivaliteit te maken heeft en inmiddels een gewoonte is geworden. De bakken staan heel rustig in de hall waar nooit iemand komt en het stil is maar ik kan er 1 hoger zetten. Als de stoelkussens op de stoelen liggen plast hij er niet op, maar zodra er 1 op de grond terecht komt, kun je er op rekenen dat hij erop plast. 's Nachts berg ik de dekentjes zoveel mogelijk op. Ik maak schoon met azijn en spray met een neutraliserend product voor urine. De andere kater is nu gecastreerd maar Phlooph deed het ook al toen hij alleen was met het hondje.
Ik heb met opzet een fokker gekozen die zelf ook honden had, zelfs van hetzelfde ras (chinese naakthond) zodat hij ermee gesocialiseerd zou zijn. Hij is verder heel lief en lijkt rustig en gelukkig. De katers stoeien met elkaar maar hebben ook weleens ruzie. Ik kan niet zeggen dat ze erg close zijn. Ook heeft Phlooph geen innige relatie met de hond, in tegenstelling tot de andere kat, die wel met de hond speelt en ravot. Het lijkt wel of Phlooph een einzelgänger is, die liever buiten loopt te struinen, maar dat is veel te gevaarlijk. Hij komt alleen aan een lijn buiten in de tuin. Een gespannen kabel van 25 meter met een looplijn eraan van elastiek. Hij vindt dit geweldig en heeft dan veel vrijheid. Toch lijkt het niet genoeg, want ook al is hij de hele dag buiten geweest, dan toch komt het voor dat hij diezelfde avond in huis plast.
Ik zal die spray en verdamper aanschaffen en nog kijken hoe creatief ik met de kattenbakken kan zijn.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Denk eerder dat hij het doet om te zeggen hier ben ik geweest of dit is van mij.
Zo eist hij dingen op.
Je kan eens proberen om telizen te geven, feliway spray spuiten op de plekken waar hij plast kan ook helpen.

Telizen is een medicatie op basis van natuurlijke produkten. Je kan het bestellen bij Medpets.nl Dierenapotheek | Diergeneesmiddelen online bestellen
 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Dank je Catherine, het valt mij alleen op dat al deze remedies gebaseerd zijn op eventuele stress. Na 3 jaar Phlooph denk ik te weten hoe het eruit ziet als hij gestressed is en het lijkt eerder een diep gewortelde slechte gewoonte van hem te zijn. Hij weet dat ik het niet wil, want als hij aanstalten maakt, hoef ik alleen maar "nee" te zeggen, om hem met een betrapt gezicht door te laten lopen. Ik heb het idee dat hij a. te jong uit het nest is gegaan (11,5 week) en niet genoeg van zijn oeder heeft geleerd op dit gebied. b. hij liever zonder dierlijke huisgenootjes zou leven. De andere kat en de hond spelen samen, en willen Phlooph daar ook bij betrekken, maar hij wil alleen spelen als hij "de bui" heeft en dan raakt de andere kat vaak gewond.
Ik heb de bank afgelopen weekend door een bedrijf moeten laten reinigen, omdat ik niet eens in de gaten had dat de vulling van de leren kussens heel veel urine had opgenomen en toen we het openritsten, gingen we echt over onze nek. De stoffen manden staan 's-avonds vaak op die bank en ik wist wel dat Phlooph erin plaste als ik ze overdag vergat weg te halen. Ook zondert Phlooph zich graag regelmatig af van de rest en het lijkt wel of hij hun geuren niet eens kan verdragen.
Ik durf de gereinigde kussens nu niet eens terug te leggen. Er is al een klein legertje op de been om een nieuw huis voor Phlooph te zoeken, waar hij enig huisdier kan zijn en waar men hem ook in de tuin aan de lijn wil laten lopen. Het breekt mijn hart want hij is erg lief, ik ben gek op hem en we hebben zoveel geprobeerd. Ons huis is in een soort Alcatraz veranderd met barricades op de klapdeuren zodat hij niet in de hall en op de logeerkamer kan gaan plassen, elke dag dekens en kussens weghalen de andere twee die dan sneu kijken omdat ze eigenlijk nergens lekker kunnen liggen. Maar ja, wie neemt het risico met een onzindelijke kat? Goede raad is duur. Als iemand hier nog iemand kent die het met hem zou willen proberen, neem ik alle verantwoordelijkheid als het niet mocht lukken.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Wat je kan doen is als je niet thuis zijt of slapen zijt, een douche gordijn over de zetels hangen als hij dan plast loopt het niet in de zetel. Ik weet het is allemaal veel werk maar het loont. Ga die feliway halen en spuit op elke plek waar hij normaal gaat. Was alles wat urine heeft vloer dekens, mandjes met azijn, dat helpt heel goed de geur eruit te halen en te ontsmetten.

Mss is hij idd ongelukkig dan kan je erover nadenken om hem te herplaatsen in een huis waar geen andere dieren zijn.
Mijn nicht heeft een scottisch fold, toen ze nog bij mijn zus woonde plaste de kat overal, echt rampzalig zelfs de stopcontacten moesten eraan geloven.
Toen ze ging samen wonen met hare vriend is de kat meeverhuisd en als enige kat geen ander dier is er in hun huis.
Die is direkt van dag 1 vd verhuis ermee gestopt en doet het nooit meer. Hij is de koning van het appartement. Mss wil de uwe ook liever alleen zijn zonder andere dieren.
 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Goed idee van dat douchegordijn! Dank je. De feliway spray ga ik morgen kopen. Ik wilde de verdamper samen met de spray bestellen, maar op dit moment zijn de verdampers overal stop gezet omdat er een nieuwe in de maak is. De spray zal ik dus voorlopig even bij de dierenwinkel halen om te kijken of het iets uithaalt. Met azijn had ik al schoon gemaakt maar Phlooph geeft niks om azijngeur en plast er gewoon weer overheen. Ik heb vandaag witte peper op de bank gestrooid (waar dus nu geen zittingen in liggen) en daar werd hij heel speels van. Inplaats van plassen op de bank (de lange zetel) ging hij erover heen en weer rennen en de ander kat uitdagen. Interessant toch? Ik had verwacht dat hij zou moeten niezen en ervan weg zou lopen. Daardoor kreeg ik wel het idee dat Feliway misschien toch wat uit zou kunnen halen, immers, door de geur van watabistokjes of playspray kunnen ze ook ineens zó veranderen van stemming. Alle advies is welkom dus nogmaals bedankt want zo lang er geen nieuw huisje voor hem is waar hij zich wellicht gelukkiger zou kunnen voelen, moeten we proberen om het leefbaar te houden. Dus morgen ook maar op douchegordijnenjacht. Ik heb zo gefantaseerd dat het mogelijk kon zijn, zoals dat met de scottish fold is gebeurd. Dank je ook, voor dat verhaal dat is wel bevestigend voor mijn vermoeden, dat het met Phlooph ook zo zit. Ben echt blij dat je zo meedenkt, want ik voel me hier best wel wat eenzaam en verdrietig in.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Als ik kan helpen doe ik dat graag heb zelf een grote groep katten en weet dat niet alles over een leien dakje gaat.
Wil je eens babbelen om beetje de stress ervan te ontladen kan je me altijd bereiken via een pb.
Ik kan heel goed begrijpen hoe het voor je is, het eerste waar je aan denkt als je wakker wordt 's morgens is oei waar kan ik nu weer gaan vegen of poetsen en dat weegt erg door op het gemoed.
En douche gordijn kost niet zo duur dus je kan er een paar leggen en alles van wasmanden, tassen, zakken weg bergen echt alles ontnemen waar hij het op doet ook de mandjes tijdelijk weg halen. Je mag hem nooit iets extra de kans geven waar hij het op doet...
 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
De dierenwinkel waarschuwde ons erg zuinig te zijn met Feliway, dus ik heb 'n half spuitje op 1 van de manden gedaan en dat lijkt al effect te hebben. Ik zeg "lijkt" want Phlooph is wel vaker tot 3 weken zindelijk. Aan de andere kant, de week die hieraan vooraf ging, heeft hij werkelijk elke dag ergens geplast en natuurlijk weet ik niet zeker hoeveel van zijn plassen in de kussens van de bank terechtgekomen zijn door de tijd heen. Véél, da's zeker. De hond en de andere kat wilden 1 dag niet in de bespoten mand, maar daarna weer wel. Ik ben benieuwd. Ik heb ook een kattenbak in de huiskamer gezet, want elke verandering is interessant, en Phlooph heeft er a 2x op geplast.
Ben nu wel iets rustiger eronder.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Fijn dat het beter gaat. Blijven feliway gebruiken en zelf niet teveel te stressen want dat voelt hij ook aan.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Hoe gaat het ondertss met Phloop?
 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Hoe gaat het ondertss met Phloop?
Hoi Catherine. Het gaat goed. Ik heb feliway verdampers opgehangen, spray op de manden gedaan, hij krijgt matatabi stokjes, Royal Canin vetrinary calm voer en zylkène capsules. Alle zeilen bijgezet dus.
Ik zal nooit begrijpen dat hij kennelijk stress had, want ik heb daar nooit iets van gemerkt. Hij mauwt nog steeds luidruchtig bij de tuindeur als het zonnetje schijnt en lijkt verder emotioneel nog steeds dezelfde als hiervoor. Laat rustig zijn nageltjes knippen een oortjes schoonmaken..is nooit een probleem geweest...het leek en lijkt een heel relaxte kat.
Medische afwijkingen zijn niet gevonden.
De enige keren dat hij nog echt plasneigingen vertoont, is als de wasmand met vuile was in de keuken wordt gezet om in de machine te stoppen, daar wil hij echt graag op plassen, maar dat is natuurlijk niet gesprayed met feliway
Voorheen had hij trouwens ook een periode met ontzettende klitten in zijn vacht. Overal, op de gekste plaatsen. Dus niet alleen in oksels en liezen, maar ook bovenop de dijen, waar je het helemaal niet zou verwachten. Dit is nu ook helemaal weg.
Ik heb begrepen dat ragdolls niet makkelijk klitten en ik kamde hem ook regelmatig...mét de stofzuiger erbij want dat vindt hij geweldig...hoezo nou stress?
In ieder geval heb ik dat extreme klitgedrag van zijn vacht ook altijd merkwaardig gevonden, maar niemand die mij daar iets over kon zeggen.
Kortom: het gaat goed en dank je wel voor het vragen hiernaar :-)
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Mijne Winston (ragdoll) klit ook hoor, deze zomer zo fel langs zijn flanken dat nadat alle klitten eruit waren je zijn roze velletje erdoor zag. Nu is hij weer in zijn wintervacht aan komen maar moet die regelmatig kammen want dat bolt bij hem nogal op die onderwol. Hij haat gekamd worden.

Ben blij dat het toch al pak beter gaat want overal pipi is stressvol voor jullie ook.

Geef hem maar knuffel van me.
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Hoe gaat het met Phloop?
 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Hoi Edwin,
Het gaat redelijk goed met Phlooph zijn geplas in huis. Dank zij de Feliway producten.
Ik twijfel of hij er echt ooit helemaal mee op zal houden want ik denk dat het echte probleem erin zit, dat hij het liefst buitenkat zou zijn.
Lekker in zijn uppie op avontuur. Dat kan hier niet met een drukke dorpsweg voor de deur.
Als het maar even kan ben ik met hem buiten, waar hij aan de zelfgemaakte trolley loopt, aan een treponti tuig, dat gaat heel goed en hij heeft dan een gebied van 25x15 meter, met grasjes, struiken klimplekjes, de carport....
Maar ja, hij wil vaker. Ik ben aan het sparen voor een buitenren, maar als het een mooie grote moet worden, is dat erg prijzig.
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Hoi Ellen,

Dus de producten zijn aan te bevelen?
Misschien moeten we er een topic over maken, altijd handig.
Wij gebruiken ook de treponti tuigje en wijzelf en zeker zo belangrijk SjEd is er super blij mee, hij heeft het niet eens in de gaten dat hij het aan heeft.
Als je aan een drukke weg woont is het altijd angstig als je dieren hebt.
Een ren is altijd fijn maar kost ook aardig wat.
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Feliway is geen wonder middel, ik noem het duur water in een diffuser.
Heeft hier nooit geholpen. En je zou dan per zoveel m² eentje moeten insteken in de stekker wat duur uitkomt.
Veilig vind ik ze ook al niet heb er twee gesmolten gehad, met rookontwikkeling tot gevolg.

Je kan mss je tuin afschermen met schrikdraden dat geeft veel meer vrijheid. Vooral als de kat gewoon was om vrij buiten te mogen, dan is een ren vrees ik geen optie wegens het nog altijd opgesloten gevoel.

 
Ellen Majeur

Ellen Majeur

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Feliway is geen wonder middel, ik noem het duur water in een diffuser.
Heeft hier nooit geholpen. En je zou dan per zoveel m² eentje moeten insteken in de stekker wat duur uitkomt.
Veilig vind ik ze ook al niet heb er twee gesmolten gehad, met rookontwikkeling tot gevolg.

Je kan mss je tuin afschermen met schrikdraden dat geeft veel meer vrijheid. Vooral als de kat gewoon was om vrij buiten te mogen, dan is een ren vrees ik geen optie wegens het nog altijd opgesloten gevoel.
Tja, net zoals mensen, zijn er ook ontelbaar verschillende soorten katten en ik kan me voorstellen dat Feliway niet altijd helpt.
Ik kan inmiddels wel stellen, dat het hier onmisbaar is: een dag of 4 nadat de verdamper leeg was, begon Phooph weer met zijn vieze geplas. Hetzelfde geldt voor de spray: ik spuit het op de hondenmanden nadat ze uit de was komen, doe ik dat niet, of ik was ze 'n week of 3 niet, dan wordt er weer in geplast. Ik zou iedereen met plaspoezen in ieder geval aanraden om het te proberen, want hier is het, samen met regelmatig buitenlucht voor Phlooph een enorme ontspanning.
 
N

Neely

Kat
 
 
Dank je Catherine, het valt mij alleen op dat al deze remedies gebaseerd zijn op eventuele stress. Na 3 jaar Phlooph denk ik te weten hoe het eruit ziet als hij gestressed is en het lijkt eerder een diep gewortelde slechte gewoonte van hem te zijn. Hij weet dat ik het niet wil, want als hij aanstalten maakt, hoef ik alleen maar "nee" te zeggen, om hem met een betrapt gezicht door te laten lopen. Ik heb het idee dat hij a. te jong uit het nest is gegaan (11,5 week) en niet genoeg van zijn oeder heeft geleerd op dit gebied. b. hij liever zonder dierlijke huisgenootjes zou leven. De andere kat en de hond spelen samen, en willen Phlooph daar ook bij betrekken, maar hij wil alleen spelen als hij "de bui" heeft en dan raakt de andere kat vaak gewond.
Ik heb de bank afgelopen weekend door een bedrijf moeten laten reinigen, omdat ik niet eens in de gaten had dat de vulling van de leren kussens heel veel urine had opgenomen en toen we het openritsten, gingen we echt over onze nek. De stoffen manden staan 's-avonds vaak op die bank en ik wist wel dat Phlooph erin plaste als ik ze overdag vergat weg te halen. Ook zondert Phlooph zich graag regelmatig af van de rest en het lijkt wel of hij hun geuren niet eens kan verdragen.
Ik durf de gereinigde kussens nu niet eens terug te leggen. Er is al een klein legertje op de been om een nieuw huis voor Phlooph te zoeken, waar hij enig huisdier kan zijn en waar men hem ook in de tuin aan de lijn wil laten lopen. Het breekt mijn hart want hij is erg lief, ik ben gek op hem en we hebben zoveel geprobeerd. Ons huis is in een soort Alcatraz veranderd met barricades op de klapdeuren zodat hij niet in de hall en op de logeerkamer kan gaan plassen, elke dag dekens en kussens weghalen de andere twee die dan sneu kijken omdat ze eigenlijk nergens lekker kunnen liggen. Maar ja, wie neemt het risico met een onzindelijke kat? Goede raad is duur. Als iemand hier nog iemand kent die het met hem zou willen proberen, neem ik alle verantwoordelijkheid als het niet mocht lukken.
 
Bovenaan Onderaan