Wat is er Nieuw?

Kunnen jullie mij helpen?

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden
Hallo,
Ik ben Christa en nieuw hier. Omdat er geen juiste rubriek is om dit te plaatsen, plaats ik het hier, omdat het begon met haar gebitje. Ik hoop dat jullie haar en mij kunnen helpen.
Hier ga ik dan.
Gisteren heb ik mijn 17 jarige Beertje (poes) in moeten laten slapen. Vanwege gezwellen die uiteindelijk haar keel blokkeerde, waardoor ze slecht kon ademen, eten en drinken; terwijl ze dat wel wilde. Maar een dag daarvoor (eergisteren) dat mijn andere poes ook tumoren heeft. Echter is er een tijd die twijfel die aan je blijft knagen. Nogmaals: ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen. Dit is dusver wat ik kan vertellen over medische achtergrond.
Haar profiel:
Naam: Muis
Geslacht: Poes/vrouwtje
Leeftijd: Elf jaar
Ras: Huis-tuin-en-keukenkat
Kleur: Lapjespoes
Leefsituatie: Huis kat die gewoon naar buiten mag

Twee en een half jaar geleden is Muis haar oog eruit gehaald vanwege tumoren. Dat oog is opgestuurd en uit het onderzoek bleek dat het niet was uitgezaaid.

3 a 4 maanden geleden zaten we tijdelijk in een ander huis vanwege verbouwing aan ons huis, in een 'leenhuis', samen met alle katten (4) en de hond. Toen is het knarsetanden begonnen. En toen had ook haar urine een bruin achtige kleur, terwijl ze wel redelijk goed at en dronk. Zo ver ik weet. Want nu lijkt het niet meer zo. Ze begon, toen we nog in het 'leenhuis' verbleven, tijdens het eten te tandenknarsen.

Een kleine maand geleden ging ik met haar naar de dierenarts nummer één omdat ik ook een bobbeltje voelde aan haar linker oor. Hij keek in haar bek en voelde dat er twee bobbeltjes waren, en dat zou kunnen komen door het gebit en vond het te link om een operatie te doen, omdat ze ook al een hele lichte hartruis heeft, dus werd het met pijnstilling (Meloxidyl) behandeld (zo goed als het kon), totdat de kis er zelf uit zou vallen. Toen ging ik terug, omdat het er niet beter op werd en ze de medicatie niet fijn vond dus kwam ik voor de keuze staan: een operatie of een antibiotica kuur? Maar Muis houdt niet van spuitjes in haar mond of tabelletjes, dus koos ik voor een operatie, ondanks de hartruis die ze ook al heeft. Echter was de agenda al vol, waardoor ze laat geopereerd moest worden. Toen besloten mij moeder en ik dat we naar een andere dierenarts moesten voor de operatie, omdat ze er écht last van had.
Dus. We gingen naar dierenarts nummer twee die haar voor de operatie wilde onderzoeken. En die vond dat haar buik te 'rommelig' was en dat ze te dun was en vertrouwde het niet, en dat ook waar het litteken van het verwijderde oog gezwollen was en wilde dat wij het eerst zouden proberen met antibiotica. Dat uitliep op twee en een halve week van vele gevechten die eindige met muis gewikkeld in een handdoek en antibiotica in haar mond.
Het leek goed te gaan; het leek te werken. En er lijkt een bobbeltje zelfs weg te zijn en het litteken lijkt minder gezwollen.
Maar toen we terug kwamen voelde ze allen en bleek dat ze spiermassa was verloren en dat haar buik erger was geworden. Ze raden inslapen in, vooral als ze het benauwd zou krijgen. en ze wilde haar niet meer aan kies opereren, omdat haar lichaam aan het opgeven was. Echter was ze altijd al iel en dun. En ze was niet meer zo actief als eerst.

Ik moest en zou een second opinion vragen en we reden direct met haar naar vaste dierenarts en hij voelde en hij zei ook dat het zo was en gaf prednison om de tumoren te vertragen, hopend op leukemie, want alleen die reageert erop.
Een dag later bleef ze heel hard ademen, alsof ze geen lucht kreeg. Vandaag zijn we terug gegaan en kreeg ze weer opnieuw medicatie, omdat ze vocht bij de longen had. Het bleek door de prednison te komen In het weekend moet het beter gaan. En ze kraakt en knarst nog steeds met haar tanden aan de rechter kant eerst ook aan de linker, maar die kies leek wel weg te zijn(infecties zit aan de linker kant).

Wat is er niet gedaan:
Er zijn geen verdere tests uitgevoerd dan het voelen aan de buik.
Geen bloed afgenomen (raden ze af omdat toch alles vrijwel duidelijk is volgens hun).
Geen echo (raden ze af omdat toch alles vrijwel duidelijk is volgens hun).


Nu de symptomen op een rij.
Symptomen:
1.Kies afgebroken.
2.Ontstekingen/infecties bij het linker oor.
3. Ontsteking/infectie in litteken.
4. Moeite met spinnen ( Maar komt mogelijk door vocht bij de longen).
5.Mogelijk moeite met miauwen ( maar ook dat komt mogelijk door de vocht bij de longen).
7. Zwellingen in de buik. De darmen.
8. Neemt veel te lief haar medicijnen.
9. mager

Nu de 'symptomen' die irrelevant lijken, maar toch misschien iets kunnen betekenen.


1. Het huis waar wij tijdelijk verbleven was in hele slechte staat. Voornamelijk hele erge houtrot.

2.asbest verwijderd uit huizen, tijdens verbouwing ( wij verbleven in een tijdelijk huis, die een straat verderop staat).

3. Muis en Beertje hebben een tijd geleden, voordat dit allemaal begon een vergiftging opgelopen door een stekje/plantje (monkey mask) die in het water stond, ze dronken allebei uit het water. Maar nadat muis (en ook Beertje) een tijd pijnstilling (Meloxidyl) kregen werden ze weer beter.

4. Beertje had ook last van haar tanden. En die tanden konden niet meer gered worden, omdat ze ook best wel oud was.

5, De kat van de buurvrouw eet ook niet meer en hoest een beetje witte schuim op.

Medicatie gebruik

1. Furosemide (nu)
2. Prednison (nu)
3. Meloxidyl (vroeger)


Groetjes Christa En alvast onttzettend bedankt voor de moeite door dit al te lezen.
 

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
Heykes, wat heftig allemaal. Ik vind het raar dat er geen totaal bloedanalyse is gedaan en waarom ze geen echo hebben gedaan van buik, hart en longen. Dit zou ik toch eisen hoor en van daaruit dan zien wat de opties zijn. Natuurlijk als de gezwellen in de keel te fel zijn en ze te zware ademnood heeft dan kan het gevaarlijk zijn en lijkt het me beter ze te laten inslapen. Maar ik ben een vechter voor mijn dieren. 8 jaar geleden was mijn kat ook ziek 40° koorts, dokter 1 zei is van vogel te eten.. Wij wisten duidelijk dat dit niet kon komen geen vogels in de afgesloten tuin. En op de echo zagen ze botjes in de maag.. zever dus.. Ik kreeg hem erdoor met zware antibiotica en dwangvoeren met een spuit. Ging beter jaar later terug van zelfde terug naar DA 1 die zei ja zal weer zo zijn hier terug antibiotica.. Maar daar was iets mis mee die stonk naar rotte eieren. Dan naar dierenarts 2, andere ab en weer kreeg ik hem erdoor met moeite. Half jaar later terug bergaf dierenarts 2 terug gegaan ze hong hem aan de baxter was uitgedroogd van niet te eten hoge koorts.. Dag erna niet beter ik ben hem toen met baxter en al gaan weghalen en ben naar een kliniek in spoed gegaan daar heeft een heel goede dierenartse bloed genomen ter plekke onderzocht, echo hart en nieren, rx longen.. Hematocriet dus rode bloedcellen stond op 7 hij was stervende en ze vond dan ook dat hij ooit moet gebeten zijn geweest door een teek en daar door een auto immuunziekte heeft gekregen. Dus opgenomen aan infuus met antibiotica. Hij wou niks meer eten dus spuiten prednisolane en dan ging het beter maar heel traag op dag vijf belden ze kom hem halen en geef de pred in hoge dosis thuis daar zal hij beter op gemak zijn en idd.. elke dag stapje vooruit. Nu 8j later is hij er nog en neemt om de andere dag halve prednisolane. Als ik geluisterd had naar DA 1 was hij ingeslapen. Wat ik met mijn verhaal wil zeggen is zolang je ziet er is een kansje en het is dragelijk voor de kat kan je samen vechten.
Je moet wel ze niet laten afzien dat zou niet eerlijk zijn. Maar ga naar een kliniek en laat ze volledig checken en zeg niks teveel van de andere dierenartsen want dan gaan ze naar mekaars mond praten. Ik hoop dat ze alsnog beter kan worden en de gezwellen slinken, daar zou best ook bioptie van genomen worden om te zien of het toch gene kanker is. Zolang je ziet het kan het is niet dat we rekken en rekken om ze in te leven te houden zou ik alles uit de kast halen. Hou je ons op de hoogte? Wens je veel sterkte en heb je vragen of wil je effe je verhaal kwijt dan kan dat.. we zijn er voor je..
 

mariska31176

Beheerder
Medewerker
Beheerder
Ik ben het met Catherine eens.
Bloed laten analyseren, en een echo laten maken, als ze geen echo willen maken dan op z'n minst een röntgenfoto.
Ik vermoed dat de kanker terug is en uitgezaaid is van het hoofdje naar de buik.
Als de zwellingen niet afnemen, zeker in de keel, dan komt Muis in ademnood en kan sterven.

Ik hoop dat je er achterkomt wat het nu precies is was Muis mankeert en dat het te behandelen is. Heel veel sterkte.

Hou ons op de hoogte.
 
Heykes, wat heftig allemaal. Ik vind het raar dat er geen totaal bloedanalyse is gedaan en waarom ze geen echo hebben gedaan van buik, hart en longen. Dit zou ik toch eisen hoor en van daaruit dan zien wat de opties zijn. Natuurlijk als de gezwellen in de keel te fel zijn en ze te zware ademnood heeft dan kan het gevaarlijk zijn en lijkt het me beter ze te laten inslapen. Maar ik ben een vechter voor mijn dieren. 8 jaar geleden was mijn kat ook ziek 40° koorts, dokter 1 zei is van vogel te eten.. Wij wisten duidelijk dat dit niet kon komen geen vogels in de afgesloten tuin. En op de echo zagen ze botjes in de maag.. zever dus.. Ik kreeg hem erdoor met zware antibiotica en dwangvoeren met een spuit. Ging beter jaar later terug van zelfde terug naar DA 1 die zei ja zal weer zo zijn hier terug antibiotica.. Maar daar was iets mis mee die stonk naar rotte eieren. Dan naar dierenarts 2, andere ab en weer kreeg ik hem erdoor met moeite. Half jaar later terug bergaf dierenarts 2 terug gegaan ze hong hem aan de baxter was uitgedroogd van niet te eten hoge koorts.. Dag erna niet beter ik ben hem toen met baxter en al gaan weghalen en ben naar een kliniek in spoed gegaan daar heeft een heel goede dierenartse bloed genomen ter plekke onderzocht, echo hart en nieren, rx longen.. Hematocriet dus rode bloedcellen stond op 7 hij was stervende en ze vond dan ook dat hij ooit moet gebeten zijn geweest door een teek en daar door een auto immuunziekte heeft gekregen. Dus opgenomen aan infuus met antibiotica. Hij wou niks meer eten dus spuiten prednisolane en dan ging het beter maar heel traag op dag vijf belden ze kom hem halen en geef de pred in hoge dosis thuis daar zal hij beter op gemak zijn en idd.. elke dag stapje vooruit. Nu 8j later is hij er nog en neemt om de andere dag halve prednisolane. Als ik geluisterd had naar DA 1 was hij ingeslapen. Wat ik met mijn verhaal wil zeggen is zolang je ziet er is een kansje en het is dragelijk voor de kat kan je samen vechten.
Je moet wel ze niet laten afzien dat zou niet eerlijk zijn. Maar ga naar een kliniek en laat ze volledig checken en zeg niks teveel van de andere dierenartsen want dan gaan ze naar mekaars mond praten. Ik hoop dat ze alsnog beter kan worden en de gezwellen slinken, daar zou best ook bioptie van genomen worden om te zien of het toch gene kanker is. Zolang je ziet het kan het is niet dat we rekken en rekken om ze in te leven te houden zou ik alles uit de kast halen. Hou je ons op de hoogte? Wens je veel sterkte en heb je vragen of wil je effe je verhaal kwijt dan kan dat.. we zijn er voor je..
Bedankt voor de steun!! Ik was bang om naar de reacties te kijken omdat andere forums zeiden dat ik direct haar moest inslapen voor verdere lijden, maar ze is best wel actief en gelukkig. Ik ga vandaag met haar naar de dierenarts en zal zeker meer eisen dan dat ons gegeven is! Ontzettend bedankt voor de steun! Ik geef updates in de toekomst! En ik ben blij om te lezen dat uw kat nog leeft. Ik sta helemaal achter uw methode! Groetjes Christa
 
Ik ben het met Catherine eens.
Bloed laten analyseren, en een echo laten maken, als ze geen echo willen maken dan op z'n minst een röntgenfoto.
Ik vermoed dat de kanker terug is en uitgezaaid is van het hoofdje naar de buik.
Als de zwellingen niet afnemen, zeker in de keel, dan komt Muis in ademnood en kan sterven.

Ik hoop dat je er achterkomt wat het nu precies is was Muis mankeert en dat het te behandelen is. Heel veel sterkte.

Hou ons op de hoogte.
Ik ga vandaag naar de dierenarts. En ik zal het laten weten als er iets is gebeurd! Bedankt voor de steun! Groetjes Christa
 
 • :happy-cat-emoji:
 • :cat-heart-eyes-emoji:
 • :smirk-cat-emoji:
 • :omg-cat-emoji:
 • :tear-cat-emoji:
 • :tear-from-one-eye-cat-emoji:
 • :angry-cat-emoji:
 • Havermout
 • :BC1
 • :BC2
 • :BC3
 • :BC4
 • :BC5
 • :BC6
 • :BC7
 • :BC8
 • :BC9
 • :BC10
 • :BC11
 • :BC12
 • :BC13
 • :BC14
 • :BC15
 • :BC16
 • :BC17
 • :BC18
 • :BC19
 • :BC20
 • :BC21
 • :BC22
 • :BC23
Bovenaan Onderaan