Wat is er Nieuw?

kat achterpoot geamputeerd rattenval. gewond

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden
L

Lottecat

Kat
 
 
Hoi! Ik ben nieuw hier en heb me aangemeld omdat er iets heel naars is gebeurd,
Onze lieve kater Tijger van net 1.5 is vanochtend helemaal gewond thuis gekomen. Bij zijn achterpootje zag je helemaal het bot. En zijn voorpootjes waren zo verwond en erg ontstoken dat ze 2 x zo dik waren. We zijn meteen met spoed naar de dierenarts gegaan, en die ging kijken of ze het konden herstellen of dat zijn achterpootje geamputeerd moest worden. Helaas het laatste. We vonden een enorm grote merel in onze woonkamer. Helemaal in stukken. We dachten dat die het misschien veroorzaakt heeft maar dat is onmogelijk volgens de DA. De DA zegt dat het er op lijkt dat hij heeft vastgezeten in een rattenklem. Zijn pootje is vanmiddag geamputeerd. En hij moet nog even bij de dierenarts blijven. Hij krijgt allerlei medicijnen, ook voor zijn ontstoken voorpootjes. we zaten erg in een dilemma, inslapen of amputatie. Is het het nog wel waard om al die pijn te moeten hebben voor onze lieve tijger. De DA zegt van wel en dus hebben we zo besloten. Hij is de operatie goed doorgekomen. En de kans is groot dat hij het overleefd. We krijgen onze lieve tijger dus terug met 3 pootjes, heeft iemand nog tips voor ons? Tijger was/is een enorme druktemaker. En altijd aan het rennen en spelen. dus we weten niet hoe dat zal gaan. Bedankt alvast. Groetjes Lotte
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
HOe vreselijk is dat? Het kan idd door rattenval zijn daar lag mss iets lekkers op en Tijger heeft dat willen pakken met alle gevolgen van dien. Nu geluk dat hij het overleeft heeft en hij zijn leven verder kan op drie poten. In begin zal het raar zijn maar ze leren rap hunne plan trekken. Ik raad je wel aan hem vooral eerste tijden niet meer vrij buiten te laten toch niet voor hij het gewoon is. En mss de tuin kat veilg maken zodat hij niet meer eruit kan maar toch kan genieten van de buiten. Ik ken er meerdere met kat op drie poten en die kunnen na genezing en wenning goed springen hoor de andere poten gaan meer en sterkere spieren ontwikkelen... Het zal zielig in begin zijn maar je zal al gauw merken dat hij nog heel goed leven tegemoet gaat.
 
L

Lottecat

Kat
 
 
Tsja we hebben 3 katten. Tijgertje dus, onze andere 7 jarige kater bob en onze poes Loesje. We hebben een kattenluik en toen die een keer dicht zat heeft Bob hem letterlijk gesloopt om naar buiten te kunnen. Ze alle 3 binnen houden word dus echt niks. We gaan wel wat rondbellen in de buurt en briefjes ophangen. De tuin beveiligen of geen optie van de katten springen bij ons zo op de schutting. En het is een soort schutting waar ze via omhoog kunnen klimmen. Dus ik denk dat tijgertje met 3 poten alsnog met gemak die schutting op komt.
 
mariska31176

mariska31176

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Je kan een een kattenren maken in de tuin, dan kunnen de katten wel naar buiten maar niet uit de ren.

En tja een 3 potige kat is soms nog sneller dan een 4 potige kat.

Dat zie ik regelmatige bij dr. Pol op tv, die hebben een 3 potige kater in hun praktijk, Tater, en die is behoorlijk vlug.
 
L

Lottecat

Kat
 
 
Een kattenren gaat ook niet lukken. Mede omdat we gaan verhuizen en als we die nu neerzetten moet hij ook helemaal afgebroken worden over een paar weken. Tijgertje is inmiddels thuis. Het gaat oke met hem. Hij heeft wel duidelijk pijn. Zijn ene voorpoot is al best beter maar de ander is ook nog steeds een beetje ontstoken. Hij valt nog best vaak om. Maar hij is helemaal dol op kroelen met ons. En hij heeft vanmorgen zijn medicijnen netjes op.

IMG_20200518_145912.jpg
 
Lut56

Lut56

Actieve kat
 
 
 
Zo erg zeg.... ! Jammer dat hij jullie niet kan vertellen waar en wanneer dat allemaal gebeurd is....!
Maar maak jullie écht géén zorgen over de mobiliteit van Tijgertje! Onze poes Snoopy loopt al héél haar leven (ze is 14) op 3 pootjes, en ze is altijd de snélste loper geweest van onze 4 poezen, waarvan ze nu nog als enige leeft! Ze werd geboren met een "onafgewerkt" rechtervoorpootje; er zat geen bot in het onderste deel, en ze kon er dus niet op steunen. Maar ze was echt supermobiel!! Bij Tijgertje is het nu wel een achterpoot, maar hij zal daar héél snel aan wennen hoor; eerst gewoon worden dat er achteraan iets ontbreekt, en daarna loopt hij weer gewoon hoor! :heart-eyes-emoji:
snoop5.jpg
 
Bovenaan Onderaan