Wat is er Nieuw?

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Huisdier mee op reis?
Voor het reizen met uw huisdier(en) in het vliegtuig naar het buitenland gelden bij luchtvaartmaatschappijen strikte regels. Daarnaast zijn voor invoer van de dieren naar het buitenland reisdocumenten verplicht.

Regels luchtvaartmaatschappijen
De regels voor het reizen met honden en katten in het vliegtuig verschillen per luchtvaartmaatschappij. Er zijn drie mogelijkheden om deze huisdieren per vliegtuig te laten reizen: in de cabine, in het bagageruim of (zonder dat u het dier zelf begeleidt) op een aparte vlucht.

Voor het meereizen in de cabine gelden - als dit wordt toegestaan - strikte regels (oa. grootte van het huisdier en het verplicht gebruik van een kennel). Veel maatschappijen staan het reizen in de cabine niet toe en vervoeren huisdieren alleen in een kennel in het vrachtruim van het vliegtuig. Het vrachtruim waarin huisdieren worden vervoerd is altijd verwarmd en wordt onder normale druk gehouden.

Als u gaat reizen met een of meerdere huisdieren, neem dan altijd ruim van tevoren contact op met de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij kan u precies informeren over de regels en de kosten van het (huisdier)vervoer, en u kunt alvast aangeven dat u tijdens uw vlucht een huisdier wenst mee te nemen.

Reisdocumenten verplicht
Voor het vervoeren van huisdieren naar het buitenland zijn reisdocumenten vereist. De voorschriften voor het importeren van dieren verschillen van land tot land, maar in het algemeen hebt u voor uw huisdier ten minste twee documenten nodig:

  • Een geldige gezondheidsverklaring, ondertekend door een bevoegde dierenarts. Sommige landen eisen dat deze verklaring niet ouder is dan 2 dagen; in andere landen geldt een termijn van 8 dagen.
  • Een geldige hondsdolheidverklaring, ondertekend door een lokale inspecteur van de veterinaire dienst of een andere ambtenaar. Het dier moet ten minste 28 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid. In sommige landen is de inenting ongeldig als deze ouder is dan 1 jaar.

Voor meer informatie over de importvoorschriften van uw huisdier kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van uw bestemming.

Praktische tips
Praktische tips voor als u op reis gaat met uw huisdier:

  • Regel zaken als inentingen en reisdocumenten altijd ruim van tevoren
  • Houd er rekening mee dat sommige landen strikte quarantainebepalingen hanteren voor elk dier dat het land binnenkomt
  • Bevestig een label met de naam van het dier en voederinstructies aan de zijkant van de kennel
  • Laat uw huisdier al voor de vlucht wennen aan de kennel. Vijf dagen is meestal genoeg voor een dier om met de kennel vertrouwd te raken
  • Geef uw huisdier niets meer te drinken binnen 4 uur voor vertrek
  • Dieren kunnen last hebben van luchtziekte. Geef uw huisdier daarom geen voedsel binnen 12 uur voor vertrek
  • Wij raden u sterk af om uw huisdier voor de reis te verdoven. Hierdoor zal het dier minder snel wennen aan zijn nieuwe omgeving en mogelijk afkoelen tijdens de vlucht
  • De kennel wordt voor vertrek in uw bijzijn gecontroleerd door een Security medewerker. Houd daarom rekening met een verlengde check-in procedure van minimaal een half uur

Meer informatie en contact

Neem voor meer informatie contact op met de luchtvaartmaatschappijwaarmee u vliegt of met een van de diverse gespecialiseerde vrachtagenten:


Animals To Fly
Telefoonnummer: 023- 55 77 99 0
E-mail: service@animalstofly.com
www.animalstofly.com

COPEX
Telefoonnummer: 020-7541080
E-mail: cat.air@copex.nl

Malenstein Air
Telefoonnummer: 020 – 405 83 18
E-mail: export@malensteinair.nl


UTi
Contactpersoon Erik Pos
Telefoonnummer: 020 – 655 16 67
E-mail: Epos@go2uti.com


VCK Live Animals Logistics BV
Telefoonnummer: 020 - 6549 131/132/134
E-mail: animals.air@vcklogistics.nl


Zoo Logistics (Live Animal Transport)
Telefoonnummer: 020 - 3165093
E-mail: pets@zoologistics.nl
 
H

Hennie Peters

Actieve kat
 
 
 
Goed en compleet artikel over huisdieren mee op vakantie met het vliegtuig.
Hier kan men goede informatie lezen en misschien veel mensen helpen om samen met hun huisdier een vakantie in het buitenland kan vieren.
Hennie Peters
 
Bovenaan Onderaan