Wat is er Nieuw?

Vraag? hersentrauma / coma

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden
jodij

jodij

Kat
 
 
Ik vertrouw op de een of andere manier op kennis en ervaring op dit forum en zou blij zijn met wat advies over hersentrauma / coma bij katten. Slechts 3 weken geleden vonden we een klein kitten op een parkeerplaats. Eerst hoorden we haar huilen en toen ze hier naar op zoek was, kwam ze naar ons toe en begon meteen te knuffelen. Het feit dat er geen moeder in de buurt was, deed ons besluiten haar mee te nemen en ons hier tegen gevaar te beschermen. (We hebben al 2 andere zwerfkatten) We hebben onze nieuwe prinses Dolce genoemd omdat ze erg lief en aanhankelijk is. Tot zover alles goed, maar gisteravond laat kreeg ze een ongeluk en viel er iets zwaars op haar. Toen ik haar vond, leek ze dood. Toen ik dichterbij keek, bewoog haar oog nog steeds een beetje en ze ademde nog steeds, zelfs op een rustige manier, maar er lag bloed op de vloer dat alleen uit haar mond was gekomen. Het feit dat ze nog warm was en ademde, gaf hoop, maar dat er geen reactie was, was niet goed. Ik raakte rustig haar rug aan en ze stak een voorpoot uit als toen ze blij was aangeraakt te worden. Ze strekte zich ook uit, met een gebogen rug, staart omhoog en naar achteren warm. Ze verplaatste het allemaal terug in een meer ontspannen houding dan. We vonden een kliniek in Plovdiv waar we 's nachts naar toe konden gaan en plaatsten haar hier voorzichtig op een platte dienst om haar in de auto te krijgen om naar de kliniek te reizen. De dokter keek hier en zag een gebroken kaak. Maar hij maakte zich grote zorgen over de coma (noemde het schaal 4 coma). De dokter gaf haar medicijnen tegen uitdroging, een pijnstiller en tegen gezwollen hersenen. Ze ligt nu sinds gisteren in de kliniek en heeft een infuus. Vanmorgen vertelde de dokter dat ze wat kleine oogbewegingen liet zien, 's middags had een andere dokter geen bewegingen opgemerkt. We zijn erg geraakt door het ongeluk en de situatie van Dolce. Wat advies in deze fase is daarom zeer van harte welkom. Al vast dank en lieve groet, Johan
 
Catherine

Catherine

Moderator
Medewerker
Moderator
 
 
 
 
 
 
Wat vreselijk om dit mee te maken.
Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar raad je aan het katje te gaan bezoeken en zien hoe ze reageert op u stem en aanwezigheid. Vind je dat er teveel discussie is tss dokters van wel en niet oogbeweging dan zou ik naar een andere kliniek ze doen.. Tweede opnie kan nooit kwaad.
Maar geef niet te rap op ook al zeggen dierenartsen inslapen, die kiezen vaak de gemakkelijke weg en hebben geen geduld.
Als ze lang opgenomen wordt is er ook een kostenplaatje sta daar ook effe stil mee.

Maar eerst en vooral ga morgen op bezoek en zie hoe ze reageert.

Wens jullie heel veel sterkte, ongelukken zitten in een klein hoekje.
 
jodij

jodij

Kat
 
 
Dankje Catherine

Mijn vrouw is vanavond bij haar geweest om haar aan te raken en te strelen en ze gaat morgen weer (Ik ben zelf nl momenteel op reis)
Een ding is dat er verschillende artsen in de kliniek werken en niet allemaal zo blij met bezoek zijn maar dat moeten ze toch maar toestaan. Vooral de arts die de intake heft gedaan is daar wat makkelijker is dus we moeten even kijken wat zijn tijden zijn.
Een andere kliniek zou kunnen echter wonen we in het buitenland waar de klinieken zoals waar ze nu verblijft niet dik gezaaid zijn. Ik heb meerdere gezien maar tot nog toe is dit de kliniek met de meest uitgebreide faciliteiten. Uiteraard is een second opinion zeer te waarderen en vooral ook dank voor je raad om niet snel op te geven.
Zoals gezegd is mijn vrouw zojuist geweest en ook de dokter gesproken die mede deelde dat ze vaker dergelijke gevallen van coma hebben die uiteindelijk toch goed aflopen.
Mijn vrouw gaat morgen weer ( ik vind het vervelend dat ik zelf niet kan) en zo elke dag, al is het maar even.

Ik ben blij met alle ondersteuning die we hierbij krijgen.

Ongelukken zitten inderdaad in een klein en onverwacht hoekje, vooral bij kleintjes, ze is nog maar net 3,5 maand
 
Nantastic Coontastic

Nantastic Coontastic

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Wat een vreselijke gebeurtenis zeg , ik snap je zorgen heel erg goed! :tear-from-one-eye-cat-emoji: Zelf heb ik geen ervaring met hersentrauma bij katten maar ik weet wel dat hij dergelijke trauma een goede diagnose en snelle start van behandeling erg belangrijk is. Je bent in Bulgarije als ik het goed heb? Klinieken die goed uitgerust zijn is in dergelijke landen inderdaad een stuk minder goed te vinden. Wel heb ik een redelijk breed bereik wereldwijd betreffende de kattenwereld en zou eventueel kunnen kijken of ik fokkers in Bulgarije op mijn Facebook heb (ik weet dit niet zeker) die eventueel een goede kliniek weten. Maar je zit ook met het feit hoe veilig en verantwoord het is om het kitten te vervoeren. Dit is iets wat jullie zelf het beste in kunnen schatten denk ik. In hoeverre is deze kliniek uitgerust om de juiste behandeling te doen? Kunnen ze Xray maken eventueel een scan, ik denk niet dat een scan voor dieren gemakkelijk zal zijn in Bulgarije? Tweede mogelijkheid is om een goede specialist in Nederland of België om advies te vragen , online of telefonisch , mijn ervaring is dat ze hier zeker wel voor open staan.
 
Nantastic Coontastic

Nantastic Coontastic

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Ik heb meteen even op mijn Facebook gezocht en heb 1 fokker sowieso gevonden uit Bulgarije en zelfs uit Plovdiv. Ik ken haar verder niet persoonlijk maar aangezien ze fokker van Maine Coons is en ook shows bezoekt zal ze zeker een goede kijk en contacten hebben in Bulgarije betreffende medische zorg. Je zou er een berichtje aan kunnen wagen natuurlijk. Haar naam op Facebook is " Plamena Yancheva Bekrieva"
 
jodij

jodij

Kat
 
 
Dankje Nantastic

Dolce verblijft momenteel in Veterinaria Klinika Provet in Plovdiv (Trakia) Deze kliniek is beter uitgerust dan onze gebruikelijke kliniek, is 24 uur per dag open en heeft inderdaad Xray. De dokter heeft zondag aangegeven pas een Xray te kunnen doen nadat ze uit coma is ontwaakt. Mijn vrouw gaat vandaag tijdens bezoekuur weer naar Dolce toe.
De klinieken in Bulgarije zijn inderdaad niet dik gezaaid en dan is het goed dat we in een grotere stad wonen. Plovdiv is de tweede stad van BG.

We gaan zeker een berichtje wagen naar "Plamena Yancheva Bekrieva" en de tip om in Nederland advies te vragen ga ik ook zeker doen vandaag (had ik nog helemaal niet aan gedacht namelijk, dus ook daarvoor dank)
 
jodij

jodij

Kat
 
 
Mijn vrouw is vanmiddag bij Dolce geweest en in eerst instantie leek er geen verbetering en ook het personeel in de kliniek zei geen verbetering te hebben geconstateerd. Mijn vrouw vroeg aan het personeel om de kooi te openen, deksel eraf, zodat ze Dolce kon aaien over haar hoofd, nek en rug. Hierop reageerde ze duidelijk met een kleine hoofd beweging en zelfs een paar duidelijke miauwen. Het personeel was duidelijk verrast door de reactie van Dolce, temeer omdat het niet om een spasme ging maar een duidelijk bewuste beweging. Vanavond gaat mijn vrouw weer om weer het zelfde met Dolce te doen , de therapie herhalen. We hopen dat het resultaat gaat hebben. In elke geval een vooruitgang. Als ze eruit komt hopen we ook op beperkte maar liever helemaal geen schade zodat ze een normaal leven kan hebben. Vooralsnog is dit even niet aan de orden natuurlijk en moet ze eerst vooruitgang boeken mbt het coma waarin ze zit. We overwegen ook om haar terug te brengen thuis in de vetrouwde omgeving met vetrouwde geuren en geluiden. Dan hebben we wellicht wat apparatuur nodig maar dat is dan maar zo. Ook bekijken we de mogelijkheid dat de dokter dan gewoon langs kan komen om het infuus te verwisselen. We gaan het zien
 
jodij

jodij

Kat
 
 
Vanavond bij het tweede bezoek is Dolce verder bijgekomen uit haar coma. Het personeel van de clinic kon het niet geloven maar Dolce miauwde toen mijn vrouw voor de deur stond. Ze bewoog haarzelf, begon haarzelf zelfs te wassen en te spinnen toen mijn vrouw bij haar was.
Eerder vandaag heb ik met een 3 tal DA's gebeld voor een 2nd opinion nav van mijn bovenstaande verhaal. Alle 3 begonnen over euthanasie. Dit vind ik toch wel zorgelijk omdat veel mensen de mening van de DA toch wel serieus zullen nemen terwijl het dier nog niet eens de kans heeft gehad om bij te komen.
In elke geval zijn wij onbeschrijfelijk blij dat Dolce is bijgekomen en naar het zich laat aanzien zonder schadelijke gevolgen.
Wel heb ik nog aanstaande donderdag een gesprek met een gespecialiseerde neuroloog voor haar oordeel en mogelijke vervolgstappen in het herstel van Dolce

We zijn jullie erg dankbaar voor het medeleven en de adviezen. De grond is terug onder onze voeten
 
Nantastic Coontastic

Nantastic Coontastic

Ik hou van katten
 
 
 
 
 
 
Vreselijk, wat een klap voor jullie! Eerst de hoop omdat ze zo goed reageerde op je vrouw haar bezoek en dan daarna het vreselijke nieuws dat ze is overleden. :tear-from-one-eye-cat-emoji:
Dieren zijn enorm speciaal en ze voelen zoveel meer aan dan wij mensen, misschien wist ze zelf al dat ze zou komen te overlijden en was haar opleving bij je vrouw haar manier van afscheid nemen. Jullie hebben gedaan wat in jullie macht lag, het ergste is dat we soms een gevecht aan moeten gaan met iets wat we niet kunnen winnen *snik*

Ik wens jullie heel veel sterkte met dit enorme verlies, neem de tijd om dit een plekje in jullie hart te kunnen geven.
 
Edwin

Edwin

Beheerder
Medewerker
Beheerder
 
 
 
 
 
 
Heel veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.
SjEd_afscheid2.png
 
Laatst bewerkt:
O

Odrade

Kompleet gek van katten
 
 
 
 
 
 
Ooo ze heeft het uiteindelijk niet gehaald. :tear-from-one-eye-cat-emoji:
Jullie hebben haar in ieder geval zoveel kansen gegeven als maar mogelijk was.
Heel veel sterkte
O.🌺🌈
 
Bovenaan Onderaan