Wat is er Nieuw?

Welkom bij kattenforum SjEd

Registreren Aanmelden

Mijn leven tot dus ver

Ik ben geboren en opgetogen in Zaltbommel en heb daar tot mijn 24ste gewoond. Daarna heb ik rond gezworven, eerst naar Feldkirch (Oostenrijk) voor mijn stage als medisch laborant. Heb daar 9 maanden gewoond en gewerkt met veel plezier, maar ook met heimwee. Na de 9 maanden mijn diploma opgehaald en heb toen een baan gevonden in Dokkum. Tja daar heb ik een jaar gewerkt, was niet echt geweldig daar, het werk was ok maar de mensen zo stug, zeker vergeleken met de Oostenrijkers. Ben toen verhuisd voor mijn nieuwe baan in Amsterdam bij het Antoni van Leeuwenhoek Zkh (ook wel NKI). Heb daar een aantal jaren gewerkt tot het me teveel werd en ik ging werken bij de Jellinek kliniek. Dat was het ook niet ben daar na ongeveer 11 maanden weggegaan en bij een Huisartsen Lab in Leiden gaan werken. In de tussentijd ben ik een aantal keren verhuisd in A'dam zelf om vervolgens naar Leiden te verhuizen om dichter bij mij werk daar te zijn, minder reistijd dus. Heb een paar jaar bij dat huisartsen lab gewerkt tot daar een reorganisatie was en de laatste er als eerste uit moesten en ik was onder andere de pineut. Ben toen naar het Rijnland in Leiderdorp gegaan, en daar begon de ellende voor mijn, lichamelijk. Heb daar een bacteriële infectie opgelopen en ben van de regen in de drup beland. Allergisch geworden voor alles en nog wat, ook voor medicijnen die ik nodig had. Waardoor ik over moest op andere die veel minder goed werken, en dat was een hele zoek toch om die te vinden. Want ik blijk allergisch te zijn voor meerdere medicijnen terwijl ik daar geen weet van heb, voornamelijk voor de hulpstuffen in medicijnen, maar om dat uit te zoeken is veel te veel werk. Hierdoor is mijn hoofdpijn en migraine explosief geworden. Ik had altijd wel wat hoofdpijn en lichte migraine in mijn stop week van de pil, maar sinds ik voor die ene "zeer goed werkende pil" allergisch werd is de hoofdpijn 24 uur per dag geworden, en dat elke dag. En zijn de migraines van 1 lichte in de 6 tot 8 weken naar 6 zware aanvallen per maand. Die hoofdpijn en migraine begonnen zo explosief te worden sinds 01-01-2009, 4 weken nadat ik met de "pil" was gestopt. De pil had dus al die tijd dat ik die nam de hoofdpijn en migraines tegen gehouden. En het is alleen maar erger geworden. De pil die ik slikte was de Diane-35, ik slik nu ook een "pil" maar die is zo licht dat het geen enkel effect heeft op mijn hoofdpijn en migraines. Ik heb wel andere geprobeerd sindsdien, maar daar was ik ook allergisch voor. Dan zul je wel denken dan slik je toch helemaal geen "pil", ik heb hem nodig voor de hormonen vanwege mijn PCOS (Poly Cystisch Ovarium Syndroom), hierdoor ben ik dus nagenoeg onvruchtbaar en maak ik veel te weinig vrouwelijke hormonen aan. Kans op zwangerschap is 1 op 1.000.000 met IVF en spontaan is de kans 1 op 1.000.000.000 maar ook meer kans op cystis in de baarmoeder wat niet alleen het kind in gevaar brengt maar ook mijn leven, dus kinderen krijgen is geen optie. In het LUMC onder behandeling geweest in de Hoofdpijn Kliniek, was daar dus letterlijk een proefkonijn. Geen enkele medicatie hielp of het hielp niet maar daarentegen was ik er allergisch voor, als in van top tot teen onder de grote rode, jeukende vlekken zitten. Verder ben ik daar ook onder behandeling geweest bij de Dermatoloog (vanwege allergisch uitslag), gynaecoloog (vanwege de pil) en de internist vanwege mijn schildklier want die doet zijn werk ook al niet meer. Is in die zelfde periode gestopt met werken, hij deed al niet voor 100% zijn werk, maar daar was zonder medicatie mee te leven, toen hij er helemaal mee op hield moest ik aan de medicijnen. Er zijn 2 soorten, een duurdere en goedkopere, mijn zorgverkeraar is nier blij want ik ben allergisch voor de goedkopere en moet dus de duurdere hebben en die moeten ze dus vergoeden, hihi of ze nu willen of niet :P In tussen was ik werkeloos geworden want de concentratie was totaal weg en ik was nagenoeg 100% ziek op mijn werk. Ben dus ziek uit mijnbaan gezet en naar het UWV gestuurd om me daar aan te melden. Bij dat eerste gesprek zeiden ze meld je maar ziek want zo kun je niet werken, dus weer ziekgemeld bij het UWV. Toen die periode daar voorbij was wilde ze mijn eerst in de ww doen en daarna naar de bijstand. Daar was ik het niet mee eens, heb dit aangevochten, met heel veel stress, wat ook niet ten goede was voor de hoofdpijn en migraine. En dat allemaal dat ik nog altijd onder behandeling was bij het LUMC, Het was toen een principiele toestand bij de UWV om mijn in de WIA te zetten en medisch af te keuren. Pas toen ik uit behandelt was in het LUMC veranderde ze hun mening, of ze zatten te wachten op een wonder of (waar ik meer aan zit te denken) dat ze mij totaal niet geloofden. Terwijl ze gewoon contact hadden gehad met mijn behandelaars in het LUMC. Heb er dus echt voor moeten vechten met een advocaat via mijn rechtsbijstandsverzekering, toen wilde ze het nog niet geloven dat ik echt ziek was. Nee ik moest eerst uit behandelt zijn voor ze mij wilden afkeuren, dat is ook gebeurd een aantal jaren geleden. Van de 5 jaar dat ik die 24-uurs hoofdpijn en 6 migraine aanvallen heb, zit ik 2,5 jaar in de WIA. Dat gebeurde voornamelijk allemaal in Leiden, ben sinds november 2012 in Brakel gaan wonen, in een nieuwbouw woning. Heb echt geluk gehad dat ik hoog op de lijst stond, heb zelf de keuken (kastjes, blad en tegels) en de toilet- en badkamer tegels uit mogen kiezen. Wat echt een voordeel is als je dat mag doen, bij een bestaande woning moet je altijd maar afwachten wat er in zit. Toen eenmaal de datum van verhuizing dichterbij kwam was ik al gaan zoeken naar een Ragdoll-catterij die kittens had. Had er maar een gevonden in Harderwijk die toen net kittens had en mocht daar op 5 december op bezoek komen om een kitten uit te zoeken. Ze hadden toen nog een meisje en jongen over, het meisje had geen aandacht voor mij maar dat katertje wel. Hij keek mij zo indringend aan, dat de klik er gelijk was en dat was Bones :D Een aantal weken later mocht ik hem op halen :D Bones is mijn eerste kat überhaupt sinds ik op mijzelf woon sinds mijn 24ste. Heb altijd ergens gewoond waar je geen huisdieren mocht houden :( Ik had van het Ragdoll-ras gehoord en gezien op Animal Planet 101 Cats, en wist meteen dat is het ras waar ik een van wil hebben. En tja het bleef er niet bij een, een kleine 3 maandjes later kwam Dax bij ons wonen. Komt bij dezelfde Catterij vandaan, en ook Dax heeft mij uitgekozen. Want toen was er ook een poesje en katertje over in dat nestje. Ze werden beide naast me gezet, het poesje ging spelen met haar andere broertje en zusje, maar het katertje klimde gelijk via mijn rug naar mijn schouder en zo heeft Dax mij ook gekozen. Ik ben dol gelukkig met mijn jongens en ook al lig ik op bed met migraine, ik heb gezelschap op bed. Maar ik verzorg ze dan ook, ze blijven op dezelfde tijden eten krijgen (ze laten zich wel horen en voelen) en de bak verschoon ik ook gewoon. Het scheelt wel degelijk dat ik mijn jongens heb, maakt de hoofdpijn en migraines voor mijn gevoel minder erg dan vroeger toen ik ze niet had. Zelfs als een van hen ziek wordt, migraine of niet, als ze naar de da moetend an ga ik daar gewoon zo snel mogelijk heen. bones en Dax zijn mijn alles en doe ook echt alles voor hen. Misschien ben ik daar dan zot in, maar zonder hen is het gewoon geen leuk leven dus daarom doe ik alles voor ze :) Maar ja ik mis nu altijd nog een poesje :( Ik hoop ons gezinnetje te kunnen uitbreiden met een poesje dit jaar :D Sorry het is een heel verhaal geworden, maar nu kennen jullie mij wat beter. Mocht je vragen hebben of tips willen geven dan schroom a.u.b niet vraag of geef ze maar.
 • Like
Reactions: Edwin and Nickie

Reacties

Nickie
Jeetje, wat een verhaal, wat super, dat je troost en geluk bij je poezenbeestjes vind.
Ik vind jou een kanjer :BC18
 

Informatie over blogbericht

Auteur
mariska31176
Weergaven
2.949
Reacties
1
Laatste update

Meer blogberichten in Algemeen

 • Nickie
  Naar de dierenarts.
  Mijn eerste bezoek aan de dierenarts. Gister ben ik voor het eerst naar...
 • Nantastic Coontastic
  Patella luxatie
  Patella Luxatie, we kennen het bijna allemaal wel, maar dan denken we...
 • mariska31176
  Mijn meissie saphira
  Ik dacht in februari dat ik toen mijn meissie had gevonden. Maar dat...
 • Edwin
  Lekker aan de wandel
  Beste lezers, voor sommige mensen is het blijkbaar vreemd als je met...
 • Nickie
  Hoi, hier is pip
  Ja, dit is ff nieuw en ik weet niet of mijn vrouwtje het wel goed doet...
Bovenaan Onderaan